19.08.2016

DAYE HATUN CAMİİ COŞKUYLA AÇILDI

1426 Yılında Çelebi Sultan Mehmet’in Süt Annesi Daye Hatun tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi camiinin açılışında Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ dua yaptı.

19 Ağustos 2016 Cuma günü yapılan açılışa Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş, daire amirleri ve  yoğun halkın katılımıyla gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise “yok olmaya yüz tutmuş yada yılların yorgunluğunu üzerinde taşıyan ecdat emanetlerini bir bir ayağa kaldırmaya devam  ediyoruz, 600 bir eserin daha ilk günkü özgün haline kavuşturulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk günkü orijinalliği ile yeniden ibadete açtığımız Daye Hatun Camii Bursa’mız için hayırlı olsun” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük açılışta; "Bursa Osmanlı'ya Başkentlik yapmış ve o günlerden günümüze kadar ayakta kalan tarihi yapısını günümüze taşıyan önemli bir yerleşkedir. Bugün restorasyonu tamamlanan ve açılışını yaptığımız  Daye Hatun Camiinde halkımızla birlikte Cuma namazını kıldık.  Osmanlı'nın muhteşem mimarisini koruyan, zamanla zarar gören bu yapıları orijinaline uygun olarak restore edip  yeniden hayata döndüren Belediye Başkanımıza ve ekibine de teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun."dedi.