23.08.2016

BAYAR VE ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti 3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar vefatının 30.yılında Gemlik Umurbey de bulunan Anıt Mezarının başında anıldı.

Anma törenine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir ALPASLAN, Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK, Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ, Bursa protokolü, BAYAR ailesinin bireyleri ve vatandaşlar  katıldı.

Tarihimize adını Türk Milleti için yapmış olduğu fedakarlıklar ile yazdırmış olan 3.Cumhurbaşkanı Merhum Mahmut Celal Bayar’ın özgeçmişinin anlatıldığı konuşmadan sonra Anıt Mezara Cumhurbaşkanlığı Çelengi, Başbakanlık Çelengi, Bursa Valiliği Çelengi, Türk Silahlı Kuvvetleri Çelengi, Gemlik Belediye Başkanlığı Çelengi ve Bayar Ailesi Buketi konuldu.

Bayar Ailesi adına Celal Bayar’ın Torunu Prof.Dr. Akile Gürsoy taziyeleri kabul etti.

Törene Katılanlar Anıt Mezarın yanında bulunan, Gazi’nin özel eşyalarından oluşan Celal Bayar Vakfı Müzesini ziyaret ettiler.

Anma töreni Umurbey Çarşı Camii'nde okutulan Mevlit ve dua ile sona erdi. Ayrıca Din, vatan ve  millet için çalışanların başarılı olması, vatan savunmasında canlarını feda eden aziz  şehitlerimiz, yaralı gazilerimiz için de dua  edildi.