23.08.2016

Vekâletle Kurban Organizasyonu Bursa’da

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'vekaletle kurban organizasyonu bölge toplantısı' Bursa'da yapıldı.

Merinos AKKM'deki toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire başkanı Selehaddin ÇELEBİ, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman ÇETİN , Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ, Bilecik, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova İl ve İlçe Müftüleriyle, vaizler, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Bursa İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş, açılış konuşmasıyla katılımcılara hoş geldiniz diyerek Peygamber Efendimizin, "Kurban kesme imkanı olduğu halde, kurban kesmeyen bizim namazgahımıza yaklaşmasın" buyurduğunu hatırlatarak, Ülkemizin değişik yerlerinde, vatanımıza ve insanlarımıza zarar verenler var. Son olarak Gaziantep'te 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Terörü, teröristleri, destek verenleri, sempati duyanları lanetliyoruz. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemiz, Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi yine bu şer güçlerin üstesinden gelecektir" dedi.

Misafir katılımcılar adına konuşan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ise, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen bu toplantıları önemsediklerini belirtti. Türkiye'nin geçtiği zor günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vatan ve millet için ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Akkuş, Bilecik'te geçen sene vekaletle kurbanda yüzde 300 artış olduğunu, bu sene yüzde 500'ü geçmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Program daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire başkanı Selehaddin ÇELEBİ ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman ÇETİN’in sunumlarıyla sona ererken Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 2016 yılı Kurban Filmler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.