26.08.2016

Terminal Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

Her gün bin 100 aracın giriş çıkış yaptığı, binin üzerinde kişinin çalıştığı ve binlerce kişinin kullandığı Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin en önemli eksiklerinden biri Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor.

Terminal içindeki mescidin ihtiyacı karşılamaması üzerine hem esnaflardan hem de vatandaşlardan gelen talep üzerine caminin temeli atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Bursa halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde bir konuşma yapan Başkan Altepe “terminalin Bursa’nın misafir odası ve kentin giriş kapısı olduğunu hatırlatarak, bu bakımdan terminalin hiçbir eksikliğinin bulunmaması gerektiğini kaydetti.” BURULAŞ tarafından işletilen terminalde her alanda sağlıklaştırma yapıldığını ifade eden Başkan Recep Altepe, “Burada her şeyin dört dörtlük olması gerekir. Yıllardır konuşulan ancak somut bir adım atılamayan önemli bir ihtiyacı gideriyoruz. Mevcut mescit artık ihtiyacı karşılamıyordu. Kabe’nin bir şubesinin burada da olması gerekiyordu. Bu konuda gerekli adımları attık. Mimarisiyle, kullanılan malzemesiyle, işçiliğiyle ve yapılacak çevre düzenlemeleriyle güzel bir camiyi buraya kazandırıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Bursa Müftü Vekili Mehmet Köktaş’ın yaptığı duanın ardından muhteşem caminin temeli atıldı.