19.09.2016

VATAN SİZE MİNNETTAR

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ ve beraberlerindeki heyet, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesini ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrasında heyet, Merinos AKKM'de, Gaziler ve Şehit Yakınları onuruna düzenlenen yemekte tekrar bir araya geldiler. İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ’ın yaptığı duadan sonra, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemeği şereflendiren Gazilere ve Şehit Yakınlarına teşekkür eden Vali İzzettin KÜÇÜK Yaptığı konuşmada:" Değerli Gazilerimiz! Şehitlerimizin Emanetleri! Bugün sizlerin huzurunda başımız dik, dudaklarımızda dua kıpırtıları ve büyük bir gurur var. O gururun sahipleri sizlersiniz. Çünkü sizler aşık olduğunuz vatanın bir karış toprağını vermemek için canlarınızı ortaya koydunuz. Tarihin şeref levhalarına isimleriniz altın harflerle yazıldı. Ondan daha önemlisi bu vakur millet sizleri kalbinin en müstesna yerine koydu. Gazilerimiz ve şehitlerimiz gibi kahramanlar oldukça Türkiye sonsuza kadar payidar olacaktır.

Son dönemde devletimizin ve ordumuzun sabrını sınamaya kalkanlar bugün saklandıkları inleri başlarına geçince kaçacak delik aramaya başlamışlardır. Ne zaman ki bu milletin üzerine kara bulutlarla karanlıklar hâkim kılınmaya çalışılsa şehitlerimizin ve gazilerimizin ruh aydınlıkları,  o karanlıkları dağıtan birer ışık olmuştur. Biz bugün milletçe şanlı yürüyüşümüze devam ediyorsak, bu nimet değerli gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin vesilesi iledir” dedi.