28.09.2016

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursuna Coşkulu Açılış

Kur'an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” çerçevesinde, Osmangazi İlçesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Elif  Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.

Büyük bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirilen açılış merasimine; Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ, Osmangazi İlçe Müftü Vekili İsmail ÇELEBİ, Kamu kurumlarının yöneticileri, muhtelif sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Osmangazi Müftülüğü personeli, öğrenci velileri ve Kur'an hizmetine gönül veren çok sayıda vatandaşımız iştirak etti.

Osmangazi İlçe Müftü Vekili İsmail ÇELEBİ açılışta “Yetişkinlere yönelik ayrı kapıdan 2 sınıf, 1 mutfak, 1 Salon, 4-6 Yaşa yönelik ise  çok amaçlı 1 salon ve öğretici odası bulunduğunu, herşeyin miniklere göre dizayn edildiğini” belirtti.

Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ da açılış sonrası ''Bu kurslarımız toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2016-2017 Eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni eğitim - öğretim yılında görev alacak tüm Kur’an Kursu Öğreticilerimize ve kurslarımızda eğitim görecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Elif  Kur’an Kursunda halen 2 Kur'an Kursu Öğreticisi,1 yardımcı eleman görev yapmakta olup 16 minik öğrenciyle eğitim öğretim göreceği bildirilmektedir.