14.10.2016

Kayapa Islah Organize Sanayi Camii Dualarla Açıldı

Kayapa Islah Organize bölgesinin  camii olan Kayapa Islah Organize Sanayi Camii görkemli bir açılış ve okunan  Kur’an Tilavetiyle ibadete açıldı. 14.10.2016 Cuma günü Cuma namazından önce yapılan programa, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim AVCI, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Nilüfer Kaymakamı Mustafa KILIÇ, Bursa İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ, BTSO Başkanı İbrahim BURKAY, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan ÇEPNİ'nin yanı sıra çok sayıda protokol mensubu, sanayici ve işadamları ile bölge firmalarının çalışanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve hanımlarında bulunduğu kalabalık bir halk grubu katıldı.

İlk konuşma yapan KSİAD Başkanı Yalçın TOY, Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde, 90 firmanın olduğunu ve bu firmalarda 4 bin kişiyi istihdam edildiğini ve sanayi bölgesinin 400 Milyon Dolarlık bir ticaret hacmin olduğunu söyledi.

BTSO Başkanı İbrahim BURKAY da, "Böylesine güzel bir ayda ve günde böyle önemli bir hizmeti hayata geçirmek bizleri mutlu etti" diye konuştu. Caminin farklı bir mimarisi olduğuna değinen BURKAY, "Hizmete açmayı Rabbim bizlere nasip etti. Hem Muharrem Ayı'nda hem Cuma günüde böyle bir yatırımı hayata geçirmek bizler için çok önemli. Tabiki çalışacağız, ülkemizi ve işlerimizi büyüteceğiz ama manevi değerlerimizi bu anlamda ayağa kaldıracak bu eserleri her platformda hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Kayapa Sanayi Bölgesi Camii'nin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ise, "Her Cuma bir yerlerde bir açılış yapıyoruz. Bugün de burada sanayicilerimizin katkılarıyla hayata geçirilen bir eseri hizmete açıyoruz. Camimiz Kayapa Sanayi Bölgemize yakışır bir cami olmuş. İçiyle dışıyla, çevresiyle gerçekten çok güzel bir cami. Bunları yapmak herkese nasip olmaz. Bunlar Kuran-ı Kerim'de de belirtildiği gibi belirli kişilere nasip olur. Bunlar nasip olmadıkça bunu yapamazsınız. Bu konuda emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Törene katılan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim AVCI da, "Böyle hayırlı bir açılışta sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün hamd olsun Cuma namazımızı bölge sanayicilerimizin kubbede hoş bir seda bırakacağı bu sanayide eda edeceğiz. Bu anlamda bu caminin yapılmasında, kendisine özgü mimarisiyle yapılmasında emeği geçenleri, hayırseverden mühendisine varıncaya kadar herkese teşekkür ediyorum. Herkesin eline emeğine yüreğine sağlık diyorum" dedi.

Vali Yardımcısı AVCI'nın konuşmalarının ardından Kayapa Sanayi Bölgesi Camii, İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ'ın yaptığı dua ile hizmete açıldı. Cuma namazının ardından KSİAD tarafından Muharrem Ayı nedeniyle aşure ikram edildi.