13.12.2017

4-6 Yaş Kuran Kursu Öğreticilerine Yönelik Seminer Yapıldı

08.12.2017-09.12.2017 tarihlerinde Osmangazi Müftülüğü Konferans salonunda, Bursa’da açılmış olan 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu sınıflarında görevlendirilen öğreticiler için uygulamalı eğitimden oluşan bir seminer düzenlendi.

Düzenlen 4-6 yaş eğitim seminerinin açılışında konuşma yapan Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN: "4-6 yaş grubuna öğreticilik yapacak personelimizin daha donanımlı olarak görevlerini ifa edebilmeleri için bu semineri tertipledik. Eksikliklerimizi tamamlayarak daha kaliteli bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz." dedi.

Seminerin devam eden bölümünde ise ziyarette bulunan Bursa İl Müftüsü İzani TURAN konuşmasında; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın din eğitiminin erken yaşta başlaması büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden biz 04-06 yaş grubu Kur'an Kurslarımızı çok önemsiyoruz. Yaptığınız işin ehemmiyeti çok mühimdir. Zaman içerisinde de bu kurslarımızın sayısını peyderpey arttırmayı planlıyoruz. Şuan gerçekleştirilen bu seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek seminere devam edildi.

Seminere konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunda Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN katıldı. Seminerde KOTAN öğreticilere 4-6 yaş grubu çocukların din eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususlar; ders kitaplarının uygulanışı, 4-6 yaş grubunda oyun, drama, metaforik uygulamalar, sanat etkinliği ve müzik konularında dersler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunda Eğitim Uzmanı olan Fatma KOTAN eğitim seminerinde 4-6 yaş öğrencilerin Kur'an-ı Kerim öğrenme teknikleri ile ilgili seminerine devam etti.

KOTAN "Bu seminerlerde muhatabımızın çocuk olduğunu unutmayalım. Onların bilişsel, duyusal, psiko-motor ve en önemlisi dil gelişimlerini göz önünde bulundurarak oyunlarla ve dramalarla Kur'an dersine devam edelim. Kur'an eğitimi verirken bu işi çocuklarımıza Kur'an'ı sevdirerek yapalım" dedi.

Seminerde çocuk sağlığı, ilk yardım, çocuk ve kitle iletişim araçlarının doğru kullanılması konularını içeren sunumlar yaptı. Eğitim Uzmanı KOTAN Öğreticilerle birlikte dikkat edilmesi gereken hususları; ders kitaplarının uygulanışını, 4-6 yaş grubunda oyun, drama, metaforik uygulamaları, sanat etkinliği ve müzik konularını uygulamalı olarak verdi.

10.12.2017 Pazar günü ise Osmangazi Müftülüğü Konferans Salonunda 4-6 yaş eğitimi gören öğrencilerin velilerine yönelik bilgilendirici seminer düzenlendi.