10.10.2016

BURSA AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN ASPİM BAKIM PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERLERİ

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı çocuk evlerinde görev yapan bakım personeline ‘Çocuk ve Ergen Din Eğitimi ve Manevi Rehberlik’ konularında eğitim semineri verildi.

Bursa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu sorumlu İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN tarafından verilen eğitim programı 6-7 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. İl Müftü Yardımcısı SEZEN sunumunda, 7 yaşına kadar çocuklara seviyelerine uygun bir üslup ile inanç esaslarının kavratılmasının önemine değindi. 7-12 yaş aralığında ise rol model ilişkisi içerisinde çocuklara ibadet bilincinin kazandırılmasının önemini vurgulayan SEZEN, 12 yaş itibariyle soyut düşünceye geçen ergen çocukların tüm sorularına doğru ve eksiksiz izahatin gerekliliğine dikkat çekti. Doğru ve anlaşılır dini bilginin, anlam arayışında olan çocuk ve ergenlere manevi destek hususunda çok yararlı olacağını bildiren SEZEN, bakım personelinin Diyanet yayınları ile doğru bilgiye ulaşabileceklerini belirtti.

Koordinasyon Merkezi Müdürü Mehmet TANAS’ın eğitim programına sağladıkları katkıdan dolayı Bursa İl Müftülüğüne teşekkür etmesi ile program sona erdi.