25.11.2016

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınları hakları konusunda bilgilendirmek ve şiddete yönelik toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi tarafından düzenlenen “Değişen Dünyada Kadın” Sempozyumuna İl Müftü  Yardımcımız Sedanur SEZEN konuşmacı olarak katıldı.  İslam’da Kadın başlıklı oturumda öğrencilere  eşlik eden Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN İslam dininin  kadına verdiği önemi ,tanıdığı hakları peygamber ve sahabe hayatından örneklerle açıkladı. Diğer dinler ile İslamin kadına bakışının analizini yaparak hür kadının sanıldığının ve empoze edilenin aksine İslam’da olduğuna değindi.

“Kadının İslam’la Bulduğu Değer” konusunu İslam tarihinden çeşitli örneklerle anlatan SEZEN  konuşmasının sonunda  üniversite öğrencilerinin sorularını cevapladı.