20.12.2016

DİN GÖREVLİLERİNİN OLAĞANÜSTÜ HALLERDE MANEVİ DESTEK BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ ALAN EĞİTİMİ SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Bursa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun, AFAD ve Kızılay işbirliği ile sürdürdüğü ‘’Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerileri’’ alan eğitimi seminerleri 20 Aralık Salı günü Karacabey İlçe Müftülüğü personeline yönelik gerçekleştirilenprogramla sona erdi.

Din görevlilerinin olağanüstü hallerde manevi destek becerilerini geliştirmek, bu konuda personelde farkındalık oluşturmak ve olağanüstü durumlarda sağlanacak psiko-sosyal destek ve manevi hizmet kalitesini artırmak amacıyladüzenlenen eğitim seminerlerinde Bursa AFAD İl Şube Müdürleri Burhanettin AYDINLI ve Hüseyin KANZA tarafından ‘’Afet nedir? Hangi durumlar afet kabul edilir? Afet öncesi alınması gereken tedbirler nelerdir?’’ konu başlıklı sunumlar yapıldı.Bursa genelinde görev yapan tüm din görevlilerine yönelik düzenlenen seminerlerde ADRB Koordinatörü Mehmet Durmuş ‘’Psiko Sosyal Destek ve Aşamaları, Olağanüstü Haller Sosyolojisi, Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri’’ konularında bilgilendirme yaptı.

Eğitim seminerlerinde İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN ‘’Kur’an’ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü’min, İdeal Din Görevlisi’’konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Din Görevlisi olmanın her zaman olağanüstü durumlarla karşılaşmak için hazır olmayı gerekli kıldığını ifade eden SEZEN, doğumdan ölüme, sevinçten kedere her halinde vatandaşlarımıza dini konularda rehberlik eden ve manevi destek sunan din gönüllüsü görevlilerimize yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Afet öncesi, afet anı ve sonrasında aileyi korumanın önemine vurgu yapan SEZEN, aile bireylerinin ve toplumun, bela ve musibetler karşısında mü’mine yakışan vakar ve sabrı muhafaza için nasıl davranmaları gerektiği hususunda bilgilendirilmelerinin din görevlilerine düştüğünü belirtti. SEZEN ayrıca, afetzedelere yönelik manevi destek esnasında nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiğini, Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve ashabı kiramın hayatından örneklerle anlatarak, bir afet anında din görevlilerinin üzerine düşen sorumlulukları en verimli şekilde yerine getireceklerine olan inancını ifade etti.