05.12.2016

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR DİZİ FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRDİ.

Bursa İl Müftülüğü olarak, Valilik, ASPİM, Belediyeler ve engelli STK’ları tarafından düzenlenen 3 Aralık Engelliler Günü etkinliklerine Müftü Yardımcımız Sedanur SEZEN ve koordinatörler Zeynep ORHAN TATLICI ve Mehmet DURMUŞ tarafından katılım sağlandı.

Bursa İl Müftülüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli ve engelli yakınlarına yönelik bir dizi faaliyetler gerçekleştirdi.Bu bağlamda Osmangazi Müftülüğü Ahmet Paşa Kur’an Kursu işitme engelli öğrenci sınıfı hafta içi grubu öğrencileri ile 01 Aralık Perşembe günü tarihi Cumalıkızık Köyünde program düzenlendi. İl Müftülüğü Aile ve Dini  Rehberlik Bürosu  ve Yıldırım Belediyesinin ortaklaşa organize ettiği programda Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri birimi tarafından hazırlanan eğitim seminerine katılan işitme engelli öğrenciler aile içi iletişim konusunda bilgilendirildi. Bursa İl Müftü Yardımcısı SedanurSEZEN , Engelli Koordinatörü  Zeynep ORHAN TATLICI  ve Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Filiz ÇİLİNGİR ’in de katıldığı program işitme engelli öğrencilerin sunumlarının ardından kahvaltı ve tarihi köyün gezilmesi ile tamamlandı.

Ahmet Paşa Kur’an Kursu işitme engelli öğrenci sınıfı hafta sonu grubu ile birlikte 4 Aralık Pazar günü İznik gezisi düzenlendi. İl Müftülüğü ve Büyükşehir   Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği gezide işitme engelli öğrencilere İznik tarihi ve gezilen mekanlar hakkında bilgi verildi.

Yine Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir takım ziyaretler gerçekleştirildi. Baha Zağralı Otistik çocuklar okulunda eğitim gören çocukların annelerine; Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar hastanesinde tedavi görmekte olan çocuklara ve annelerine yönelik ziyaret ve program icrası yapıldı. Ayrıca Gemlik Müftülüğü ilçedeki rehberlik araştırma merkezi, eğitim kurumları ve engelli STKlarına ve ailelere ziyaret de bulundu. İnegöl Müftülüğü tarafından ise engellilere yönelik yemek programı düzenlendi.

Programların genel koordinatörlüğünü yapan İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN, İl Müftülüğü olarak herhangi bir Aralık günü değil her zaman engelli vatandaşlarımız ve engelli yakınlarına dini ve manevi rehberlik hizmeti için hazır olduklarını ifade ederek, programlara katkı ve katılım sağlayarak emek veren herkese teşekkür etti.

İşitme engelliler bayan sınıfı hafta sonu öğrencileri ile birlikte İznik gezisi düzenlendi.