12.12.2016

ULUSLARARASI  İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİMİZ SOSYAL HİZMETLERİ TANIYOR

Bursa İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü , Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Bursa İl Eğitim Koordinatörlüğü işbirliği ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen üniversite öğrencilerine yönelik “Uluslararası Öğrencilerimiz Sosyal Hizmetleri Tanıyor-1” adlı program yapıldı. Programda Bursa İl Müftülüğü adına İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen il müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile çocuk evlerinde yapılan programlarla ilgili bilgiler verdi. Sezen gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan bu faaliyetin çocuklar nezdinde farklı güzelliklere kapı araladığını, manevi yönden yetimlerle ve ailesinden uzakta yetişen çocuklarla ilgilenmeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına konuşan Sırameşeler Sevgi Evleri Müdürü Erkan Kılıç;sevgi ve çocuk evlerinde kalan öğrencilerle ilgilenmenin uzun süreli bir iş olduğunu, bunun gönüllülük esasına dayalı olarak yapılması gerektiğini, özellikle yurtdışından Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile gelen öğrencilerin bu çocuklara öncülük yapmalarının çocukların dünyasında farklı güzelliklere kapı aralayacağını ifade etti. Uzun süredir sevgi evleri ve çocuk evlerinde görev yapan ADRB Bursa Koordinatörü Mehmet Durmuş ve Osmangazi Vaizesi Tuba Bozdemir Sevinç de evlerdeki tecrübelerini ve çocukların kendilerine karşı gösterdiklerini ilgi-alakayı çok güzel bir şekilde betimleyerek anlattılar. Programın moderatörlüğünü yapan ve  İl Eğitim Koordinatörlüğü adına konuşan Uzman Vaiz Mustafa Bülbül de gönüllü öğrencilerin Sırameşeler ve çocuk evlerinde gerçekleştirecekleri stajla kendi ülkelerine döndüklerinde bu bilgi birikimini oralarda resmi ve gayr-i resmi konumlarda kullanacaklarını, ilgilendikleri öğrencilerin başta yabancı dil yetisi olmak üzere  vizyon ve misyonlarında önemli farkındalık meydana getireceğini söyledi.  Program gönüllü olarak bu mekanlarda faaliyet yapacak olanların kayıtları ile son buldu.