01.01.2017

DİNİMİ SEVİYORUM /ÖĞRENİYORUM PROJE TANITIMI  VE  4-6 YAŞ EĞİTİMİ VEREN ÖĞRETİCİLERE SEMİNER PROGRAMI

09.12.2016 Cuma günü Bursa İl Müftülüğünün düzenlediği 04-06 Yaş Eğitim Semineri Osmangazi İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda  saat 09.00’ da İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ’ın  açılış konuşmasıyla başladı.

Mehmet KÖKTAŞ  Türkiye’de ilk kez Bursa’da uygulanmaya başlayan okul öncesi eğitim kurumlarında Dinimi Seviyorum-ÖğreniyorumProjesine İl Müftülüğü olarak gereken her desteğin verildiğini anlatarak projenin hayırlara vesile olması temennilerini paylaştı. Ardından söz alan  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Bekir ARSLAN bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışanlara teşekkür ederek ellerinden gelen her desteği verdiklerini ve bu projenin Bursa’ da eğitim veren anaokullarında uygulanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra, projede emeği olanAtaevler Anaokulu Müdürü Meral BAYAR katılımcılarıSınıf Yönetimi ve Problem Çözme Becerileri konusunda  bilgilendirdi. Yine bu projede görevli olan Mevlana Anaokulu Müdürü Hülya ÖNBAŞ 04-06 yaş Dönemi Çocuklarıyla Etkili ve Doğru  İletişimkonulu bir sunum gerçekleştirdi. İl Müftü Yardımcısı SedanurSEZEN’in, müdire hanımlara çiçek ve hediye takdim etmesinin ardından seminere ara verildi.

Saat 14.00’te devam eden seminerde İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN katılımcıları Bursa’da okul öncesi eğitim kurumlarında Dinimi Seviyorum-Öğreniyorum Projesi hakkında detaylı olarak bilgilendirdi .İl Müftülüğü olarak çok önemsedikleri bu proje ile  çocuklarını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokullarına gönderen ailelerin de Din Eğitiminden istifade etmesine olanak sağlandığını anlattı. Bu projede alanında eğitimli ve donanımlı öğreticilerin  görev aldığını belirten Sedanur SEZEN vatandaşlarımızın çocuklarının resmi olarak Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla ve  yetkili kişilerce din eğitimi almasının önemine dikkat çekti. Projede görevlilerin  kullanacakları materyal olan Etkinlik Kitabı da  görevli öğreticilere  takdim edildi. Projede görev alan K.Kursu Öğreticisi Nilüfer TORUN04-06 yaş Öğretim Programı ile ilgili Başkanlığımızın hedeflerini ve önceliklerini” paylaştı. Projede görev alan K.Kursu Yöneticisi ve Öğreticisi Şehide Nur ÇELİK’in 04-06 Yaş Eğitiminde Materyal Geliştirme ve Uygulama Örnekleri konusunda katılımcılara tecrübelerini aktardığı seminer saat 17.00’de sona erdi.