15.03.2017

“ELLER KUR’AN OKUYOR” SINIFINI ZİYARET

Topluma din konusunda rehberlik etmekle yükümlü bulunan Diyanet İşleri Başkanlığımız, hizmet alanlarının toplumun tüm katmanlarını kapsayacak şekilde yürütmektedir. Bu hizmetler sadece cami merkezli olmayıp, hayatın tümünü içine alacak şekilde sürdürülmektedir. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza dönük de geniş çalışmalar yapmaktadır.

Toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilere yönelik din hizmetlerini yürütmek, engellilerin manevi gelişimlerine katkıda bulunmak, yürütülen din hizmetlerinden daha etkili şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Osmangazi Ahmet Paşa Kur’an Kursunda eğitim alan öğrenciler Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İl Müftüsü İzani TURAN ve Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN tarafından ziyaret edildi.

İl Müftüsü İzani TURAN  “Andolsun. Biz cehennemi, çoğunluğu insanlar ve cinlerden doldurduk. Çünkü; kalpleri vardır, hakikate, tevhide kapalıdır. Gözleri olmasına rağmen hakkı göremezler. Kulakları vardır, hakikate ve Kur'ana tıkalıdır... Ancak gözleri görmediği halde; kalbini ve duygularını hakka, hakikate ve Kur'an-a adayanlar... İşte onlar sizsiniz. Allah (C.C.) sizi seviyor, size değer veriyor. Biz de sizi candan tebrik ve takdir ediyoruz. Sizin eğitiminiz için ne talep gelirse de onu da baş göz üstü yapıyoruz. Tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyarette; işitme engelli öğrenciler öğrenmiş oldukları sure ve ilahilerden hazırladıkları programı sundular.”İyilik Haftası” münasabeti ile Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi tarafından hazırlanan pastanın kesimi ile program sona erdi.