15.03.2017

CEZAEVİNDE KADINLAR GÜNÜ ZİYARETİ

Bursa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile bir hafta boyunca düzenlediği programlar dizisine Yenişehir Kadın Cezaevi’ndeki konferans ile devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN başkanlığında ADRB Koordinatörü Meryem YİĞİT, Uzman Vaiz Zeynep ORHAN TATLICI, Nilüfer İlçe Vaizi Nursen TURGUT ve Yenişehir Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Hanife ÖZBAY programda hazır bulundular.

Program, Yenişehir Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencisi  Ebru GÜNEŞ’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve   Diyanet İşleri Başkanlığının kadın konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. Selamlama konuşmasını  İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN yaptı.  Konuşmasında kadın olmanın İslam’da bir hamd vesilesi olduğundan bahseden SEZEN, vahy ile hayatını aydınlatan, vahyin ışığında yetişen kadın karakterlerden örnekler verdi.

Daha sonra Uzman Vaiz Zeynep ORHAN TATLICI  ilahiler seslendirdi.  Program  Nilüfer İlçe Vaizi Nursen TURGUT’un “Peygamber Efendimizin Anneleri”   konulu sunumu ile devam etti. Mekke’ye hayallerimizde yolculuk yapıyoruz diyerek başlayan TURGUT, bedenleri dört duvar arasında sıkışan hanımların gönüllerini Asr-ı Saadete götürdü. Amine validemizden başlayarak Ümmü Eymen, Süt anne Halime, Süveybe ve Hz Fatma (Hz. Ali’nin annesi) annelerimizin Peygamber Efendimize annelik yaptıkları  hayatlarından kesitler anlattı.

Program, ilahiler hep birlikte çekilen salavatlar ve yapılan duanın ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından iyilik haftası çerçevesinde verilen hediyeler  ve ikramlar ile son buldu.