24.03.2017

VAHYİN IŞIĞINDA YETİŞEN BİLGE KADINLAR

Bursa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu  tarafından 8  Mart Dünya Kadınlar günü “Vahyin Işığında Yetişen Bilge Kadınlar”  konulu konferans düzenlendi.

Program  Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı  kadın konulu sinevizyon gösterimi ile başladı. İl Müftüsü İzani TURAN  açış konuşmasında;“bu toplumun kadınların elinde yükseleceğine , özlenen nesillerin yetişmesini annelerin başaracağına”  değindi. ”Eşitlik değil adalet peşinde koşmamız gerektiği, Allah tarafından zaten eşit yaratıldığımız, konumumuzu adaletin tesisi için kullanabilirsek topluma karşı vecibelerimizi yerine getirmiş olacağımızı” söyleyerek sözlerini tamamladı.

Program daha sonra Osmangazi İlçe Müftülüğü  Bağlarbaşı Kur’an Kursu öğrencilerinden 2016 yılı  Kur’an Kursu öğrencileri arası Kur’an-ı Kerimi  güzel okuma yarışması Türkiye  1.si İclal ÇETİN’in  Kur’an tilaveti ile devam etti.

Dr. Hilal KARA “Vahyin Işığında Yetişen Bilge Kadınlar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda;”bilgi ile bilgeliğin tanımlarından hareketle bilgeliğin bilgiyi içselleştirmek ve doğru yerde kullanmak olduğundan” bahsetti. Asr-ı Saadetin anlatılıp geçilecek bir nostalji olmadığını, onların inandıkları dinin boyası ile boyanmış kalplerini ve akıllarını iman nuruyla donatmış kişiler olduğunu, sahabinin yiğit hanımlarını, peygamber ailesindeki hanımları, ümmete önder ve öncü hanımları anlatarak sunumunu tamamladı.

İl Müftü Yardımcısı Sedanur  SEZEN  programa katılımlarından dolayı, Dr. Hilal KARA’ya çiçek takdiminde bulundu. Program davetlilere karanfil dağıtımı, güzel dua ve temennilerle son buldu.