04.12.2017

"Gül İle Kelimeler Ülkesine" Programı Düzenlendi

Bursa İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gül İle Kelimeler Ülkesine” isimli Na’t-ı Şerif programı, Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik YÜCEDOĞRU ve Prof. Dr. Mehmet Yüce, U.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdurrahman ÇETİN, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN ve kurum amirlerinin katılımı ile icra edildi. Programda Bursa İl Müftülüğü personeli ile Uluslararası üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Tasavvuf Musikisi Korosunun seslendirdiği eserler ve okunan şiirler dinleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Bursa İl Müftülüğü’nün öncülüğünde, TDV Yurtlar, ULUTÖMER, KYK Yurtlar ve Bursa İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi organizasyonuyla yapılan “Gül İle Kelimeler Ülkesine” programı, Prof. Dr. Mete CENGİZ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversitede eğitim gören öğrencilerin ilgi gösterdiği gecede, TDV Yurt Korosu okuduğu eserlerle dinleyicilere güzel bir gece yaşattı.

Programın devam eden bölümünde Mevlid-i Şerif ve Na’t-ı Şerif dinletileri ile Peygamber Efendimiz (s.a.v.) yâd edildi. Programda açış ve selamlama konuşmasını yapan Bursa İl Müftüsü İzani TURAN konuşmasında; Gençlerimize yönelik böyle programların öneminin çok büyük olduğunu vurgulayarak, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hayatından örnekler vererek konuşmasına devam etti. Ayrıca konuşmasının sonunda gençlerimize yönelik programların sıklıkla devam edeceğini dile getiren Bursa İl Müftüsü TURAN, izleyicilerin üniversiteli gençlerden oluştuğunu görmekten ayrıca mutlu olduğunu dile getirdi ve programı icra eden Uluslararası Üniversite öğrencilerine emeklerinden dolayı teşekkür etti. U. Ü. Rektör Yardımcısı Tevfik Yücedoğru ise İl Müftülüğünün Diyanet Gençlik Merkezi vasıtasıyla Mevlid-i Nebi programını üniversiteye taşımış olmasından dolayı teşekkürlerini sunarken, hem hazırlayan hem dinleyen öğrencilerini orada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK konuşmasında; “Mevlid-i Nebi Haftası münasebeti ile Üniversite öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ve Peygamberimiz (s.a.v.)’i yâd ettiğimiz bu gecede emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Programın devam eden bölümünde ULUTÖMER öğrencileri hazırladıkları Na’t-ı Şerifleri, TDV Yurt Korosu ise birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Ayrıca İl Müftülüğü Şube Müdürü Murat Bakırkaya başkanlığında görevlilerimizin seslendirdiği solo eserler ve mevlid bahirlerinden verdikleri örnekler geceye ayrı bir renk kattı. Programa U. Ü. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever, İsmail Hakkı Bursevi’ye ait Na’t-ı Şerifle destek verdi. Şiirlere ve ilahilere Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Korosu sanatçılarının eşlik ettiği program etkinlikte görev alan öğrencilerle birlikte protokol heyetinin sahnede birlikte söylediği “Gül” ilahisiyle son buldu.

Program sonunda ise DAĞDER yönetimi “Gül İle Kelimeler Ülkesine” programında görev alan öğrenciler için hazırladığı özel sofrada Bursa’nın seçkin iş adamları ve gönüllüleriyle gecenin ilerleyen vakitlerine kadar öğrencilerle hasbihal ettiler. DAĞDER Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya yaptığı konuşmada Dünyanın altı kıtasından gelip Bursa’ya misafir olan bütün öğrencilerin her daim hizmetinde olduklarını vurguladı. Yemeğin ardından devam eden konuşmalarda öğrenciler de söz aldı ve doyumsuz bir sohbet gerçekleştirildi. Gecenin sonunda ise DAĞDER ve BEKSİAD tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi.

Gecede ayrıca İl Müftülüğünün hazırladığı hediyeler ve Teşekkür Belgeleri de sahipleriyle buluştu.