11.06.2018

Ulu Camii'de Kadir Gecesi Programı Düzenlendi

Bursa İl Müftülüğünce Ulu Camii’de Kadir Gecesi vesilesiyle çeşitli programlar düzenlendi. Bursa Ulucami’de de sabaha kadar yoğun bir programla halkımız ibadet etme imkânı buldu. Akşam namazının akabinde mevlit-i şerifle başlayan program Bursa il Müftüsü İzani Turan’ın vaaz etmesi ve teravih namazını kıldırmasıyla devam etti. İzani Turan, yapmış olduğu vaazda Kadir Gecesi’nin önemi üzerinde durdu ve bu gecenin nasıl değerlendirileceği hakkında çeşitli bilgiler verdi. Teravih namazından sonra 30 din görevlisi Ulucami’nin farklı köşelerine geçerek tehecüt vaktine kadar birer cüz okudular ve hatim ettiler. Hatim duasını il Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Demir yaptı. Gece 02:00’da kılınan teeccüt namazından sonra Bursa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kumanyalarla sahur yapıldı ve sabah namazıyla program sona erdi.