20.07.2018

“Genç Kardeşim Sensiz Olmaz" Buluşması Bu Hafta İl Müftülüğündeydi

Bursa İl Müftülüğü “Gençlik Çalışmaları” kapsamda yaz kursları çerçevesinde 15 yaş üstü gençleri bilgi, ahlak, erdem, estetik, merhamet duygularıyla yetişmelerine, milli-manevi değerlere sahip olmalarına katkısı olacak, aynı zamanda yaz dönemlerini değerlendirmelerini de sağlayacak. Rol model manevi rehberler eşliğinde “ Genç Kardeşim Sesiz Olmaz” isimli kapsamlı bir program hazırladı.

Merkezi ilçeler olan Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’de yaşayan 15 yaş üstü gençlerin katıldığı proje; alanında uzman İl/ilçe gençlik koordinatörleri, KYK Manevi rehberleri, vaizler tarafından rol model olma, rehberlik etme, birebir etkili iletişim yöntemleri ile değerler eğitimi ve sosyo-kültürel etkinlikler vb. aktiviteler ile devam ediyor.

Bursa İl Müftülüğü tarafından başlatılan "Genç Kardeşim Sensiz Olmaz" projesi kapsamında, yaz kurslarında öğrenim gören 15 yaş üstü erkek ve kız öğrencilerle her hafta bir merkez ilçede özel bir mekânda kahvaltı programı tertip edilmişti. Nilüfer ilçesinde Gölyazı ile başlayan, Osmangazi ilçesinde Sümbüllü Bahçe Konağı, Yıldırım ilçesinde Cumalıkızık ile devam eden kahvaltı programı, bu haftada Bursa İl Müftülüğünde yapıldı. İl Müftülüğünü ziyaret eden gençlere müftülük birimleri tanıtıldı. Yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ı da makamında ziyaret eden gençlere “Sizler bizim yarınlarımızsınız, alacağınız eğitim, yetişme tarzınız, çalışma azminiz, güçlü karakteri olan bir nesil olmanız ülkemiz ve insanlık için önem arz etmektedir. Bu bilinçle ve şuurla yetişmeniz, çevrenizdeki insanlara ışık tutmanız, sizden yardım bekleyene şefkat elinizi uzatmanız insanımızın gönlünde yankı bulacaktır. “Genç Kardeşim Sensiz Olmaz” Projemiz yaz kursları bitiminde Diyanet Gençlik Merkezi çatısı altında devam edecek bir kardeşlik hareketi olacak ve siz bizlerin gönül elçileri olacaksınız” şeklinde konuştu.

Daha sonra gençler öğle yemeği yediler, hazırladıkları ilahi ve ezgileri seslendirdiler. Yemek duasının ardından program sona erdi.