30.07.2018

2018 Yılı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetleri

1. Dostluk kapısı projesinin 2018 yılı ayağı içerinde evde bakım hizmeti alan kişi ve aileleri ziyaret edildi. Konuya ilişkin dini bilgilerin yer aldığı kitapçık hazırlandı.
  2. Altınşehir kız yurdunda kalan üniversite öğrencilerine yönelik her cumartesi sabahı sohbet gerçekleştirildi.
  3.  Kadına yönelik şiddet konusunda din görevlisinin rolü konulu seminer önceki dönemde tayin sağlık vb sebeblerle eğitim almamış olan din görevlilerine rehber eğiticiler tarafından verildi
  4. Mültecilere yönelik uyum çalışmaları kapsamında çeşitli kategorilerde hafızlık yarışmaları tertip edildi.
  5.  4-6 yaş Kur’an Kursları velilerine yönelik  aylık periyotlarda eğitim seminerleri düzenlendi.

- Meryem Yiğit /Hatice Güneş/ Reyhan Uğur/ Bedriye Yılmaz/ Aynur Işık/ Gülsüm Sarıdaş /Zeynep Orhan Tatlıcıtarafından Osmangazi-Nilüfer-Yenişehir-Keles-Gürsu ilçelerinde eğitim veren ilgili kurslarda her ay farklı bir değer konusu üzerine seminerler dizisi gerçekleştirilmiştir.

1. Kadınlar günü 2018 temasına uygun faaliyetler gerçekleştirildi.
  • Sedanur Sezen- Panel -Belediye
  • Sedanur Sezen Mülteci Kadınlar -Panel-Belediye
  • Sedanur Sezen Meryem Yiğit Mehmet Durmuş Yavuz Yedek –Panel- Tdv Erkek Yurdu
  • Hatice Güneş – Konferans- Keles İlçe Müftülüğü
  • Meryem Yiğit- Konferans- Kestel İlçe Müftülüğü- Kestel Belediyesi
  • Meryem Yiğit- Seminer- Abitler Kur’an Kursu
  • Meryem Yiğit –Vaaz-Zümrütevler Cami
  • Bedriye Yılmaz –Konferans- Osmangazi İlçe Müftülüğü Konferans Solunu
  • Meryem Yiğit- Konferans- İnegöl Konukoğlu Konferans Salonu

1. Aile haftasında tematik programlar gerçekleştirildi.

-ilçe vaizleri ve il vaizlerinin katılımı ile özel irşat dönemi içinde gidilen ilçelerde haftanın temasına dair konferansve seminerler gerçekleştirildi.

1. Her hafta Çarşamba günleri Abdal Kültür Merkezi’nde 35 katılımcı kadın ve genç ile birlikte aile eğitimi dersleri yapıldı.
  2. Her Cuma günü Cuma vaktinde Merkez Anadolu İHL de liseli kız öğrencilere gençlik ve mahremiyet üzerine dersler verildi.
  3. İki haftada bir olacak şekilde 15 kişilik genç kız grubu ile Laklakhane Kültür Merkezinde geleceğimiz gençlerimiz konulu eğitim seminerleri gerçekleştirildi.
  4.  Zarafet akademi serisi altında TÜGVA işbirliği ile “Aile ve Zarafet” konulu konferans verildi
  5. Ramazan teması kapsamında aile hayatına etkisi bağlamında ENSAR VAKFI işbirliğinde “İsraf ve Aile” konulu konferans verildi.
  6. Büyüklerimize saygı çerçevesinde huzurevi programı tertip edildi. (Bedriye Yılmaz-Elif Özel- Zeynep Orhan Tatlıcı)
  7. Özlüce İhl de gençlere yönelik ihl li olma bilinci üzerine söyleşi gerçekleştirldi.(15 Mart 2018 Perşembe )
  8. ASPİM’e bağlı kurum ve kuruluşlarda(çocuk evi- sevgi evi- kadın sığınma-huzurevi) görevli personel tarafından haftalık periyotlarla dersler verildi.
  9. Güzide Hafız İHL de öğrenciler ile birlikte İhl’ li olmak bilincine dair söyleşi yapıldı

1. Kestel Hasan Hüsnü Kestelli Kuran Kursu’nda hafız öğrenci ve velilere yönelik aile hayatına dair örnekler üzerine konferans verildi.
  2. Hafta içi her gün ADRB üyeleri tarafından tutulan nöbetlerde telefonla ve yüz yüze

ailevi konularda rehberlik hizmeti verildi.