31.07.2018

Hafızlık Kurslarındaki Personele Yönelik Eğitim Kursları Başladı

30.07.2018 ile 14.08.2018 tarihleri arasında Bursa’da 11 ilçede bulunan yatılı hafızlık kurslarında görev yapan personelin eğitim programı başladı. İlk olarak Nilüfer İlçe Müftülüğü personeline yönelik gerçekleştirilen programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikolog Özgün Baştürk Kahveci ve Sosyal Çalışma Uzmanı Bekir Tancı tarafından çocuk ve iletişim üzerine modüler eğitimler verildi.

Hafızlık kurslarında yatılı olarak kalan öğrenciler ile muhatap olan tüm personel bu eğitimlere katıldı. Yatılı hafızlık kursları bulunan ilçelerdeki 336 personele yönelik bu eğitimler iki hafta boyunca devam edecek. İki gün toplamda 6 derste çocuğa yaklaşım, gelişimi desteklemek, iletişimi başlatmak, kriz ve krize müdahale, olumlu davranış kazandırma, riskli davranışlar başlıklarında eğitimler verildi.

İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, İl Müftülüğü Uzman Vaizi Emine Kirişci, ADRB Koordinatörü Meryem Yiğit ve Nilüfer İlçe Vaizi Dr. Asude Coşkunsever, eğitim süresince personele yönelik konunun, kurum içi yönlerine dair sunumları gerçekleştirecekleri program 18 ağustosta sona erecek.