11.09.2018

İl Müftüsü İzani Turan Hac Dönüşü Personel İle Bir Araya Geldi

Bursa İl Müftüsü İzani Turan müftülük personeliyle aylık kahvaltı toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Bursa milletvekilleri Osman  Mesten ve Mustafa  Esgin de  katıldı.

Hac dönüşü sonrası personel ile bir araya gelen İzani Turan hac görevini salimen yerine getirdiklerini aktardı. Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla giden  hacılarımızın da büyük bir memnuniyetle ibadetlerini yaptıklarını dile getirdi. Hac irşat ekibinde görevli olan İl Müftüsü Turan  hac görevindeki irşadın normal zamandaki irşattan, vaazdan çok farklı olduğunu hissettiğini  belirterek şunları söyledi. “İnsanımız neredeyse nefes almadı. Göz kırpmadan yer değiştirmeden dinledi. Umuyorum ki inşallah seksen küsur bin hacımız, hakikaten haccın olması gereken yönelişini dönüşümünü gelişimini tadarak Türkiye’mize dönmüş oldular. Bu manada da haccın ne kadar önemli bir ibadet olduğunu anlamış olduk. Sizleri de salim bulmuş olduğum için de Allah’a hamdolsun. ”

Hac görevi sırasında işleri eksiksiz yürüten idari personele teşekkür eden İl Müftüsü İzani Turan Artık yeni dönemde hızlı bir şekilde alana inerek görevlerini kaldığı yerden devam ettireceğini belirtti. Kendilerine güvenen insanların beklentilerinin farkında olduklarını söyleyen Turan “bize umut bağlayan insanlarımıza karşı, Bursa Müftülüğü olarak üzerime düşen tüm görevleri eksik bırakmadan yerine getirmemiz gerekiyor. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Allah ülkemizi yönetenlere nusretiyle yardım etsin. Oralarda da nice insan dua ediyorlar ülkemiz için. Sadece dua da kalmamamız gerekiyor. Fiili duada da bulunmamız gerekiyor. Gücümüzün yettiğince, imkânımız ölçüsünde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Hutbelerimizi artık bütün evlerimizden dinlenir hale getireceğiz. Alana sokağa caddeye esnafımıza gidip muhatap olacak personelimizi 1- 1,5 ay eğittik. Onlar alana inecekler. Sokaklarda caddelerde üzerimize düşen neyse onları yapmaya gayret edeceğiz. Girmedik, ulaşmadık alan kalmaması adına üniversite gençlerimize yönelik çalışmalarımız ilgili arkadaşlarımızın gayretiyle hayata geçiyor. Evlerimiz hazırlandı, yurtlarımız hazırlandı. Bu milletin yetimine fakirine fukarasına gurabasına ulaşacağız. Üniversitedeki gençlik merkezimiz aktif olarak hizmet veriyor. Allah bu yolda gayret gösteren görevli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Hep birlikte geleceğe yelken açacağız ” dedi.

Toplantıda söz alan Bursa milletvekili Mustafa Esgin’de; “Bursa Müftümüze hac dönüşü hoş geldin ziyaretinde bulunmak istedik. Bu vesileyle siz görevli personelimizle de bir araya gelmiş olduk. Üniversite öğrencilerine yönelik projeleri daha önce görüşmüştük, hayata geçmiş olmasından memnuniyet duyuyorum.  Hoş geldin ziyaretimiz sırasında vatandaşımızın, muhtarlarımızın bize ilettikleri talepleri de İl müftümüze ileteceğiz. Bunlardan birisi, “cami merkezli hayat” Yeni yerleşim yerlerinde özellikle camiler insanımızın bir araya geldiği yerler,  bunu da takdirle memnuniyetle karşılıyorum ve önemsiyorum.  Görükle’de ki Gençlik Merkezindeki kardeşlerimizin destek için, il müftümüzle beraber kitap okuma günleri ve düşünce seminerleri düzenleyeceğiz. Bu sıcak samimi misafirperverliğine teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlerde bizleri buluştursun ”  dedi.

Toplantıya katılan Bursa Milletvekili Osman Mesten ise; “ bu vesileyle bir araya gelmiş olduk. Ben aslında kendimi sizden birisi sayarım İmam hatip mezunuyum. Hatta imam olmak için sınava da girdim. Girip te kazanamadığım tek sınav imamlık sınavıdır. Müftümüzün bahsettiği, hayatın merkezinde yer almaya yönelik çalışmalarını canı gönülden destekliyorum. Evlerde hutbelerin dinlenmesinden, cami dışındaki irşat projelerinden memnuniyet duyuyorum.  Cami merkezli yaşam kavramı geçmişti. Mahalle aralarındaki küçük mescitlerin bu hususta önemli olduğunu düşünüyorum. Bursa’mızın merkezinde adım başı küçük mescitlerin bulunması, cami merkezli yaşamda büyük etken olduğunu düşünüyorum” dedi.

İl Müftüsü İzani Turan, yarın başlayacak olan yeni Hicri yılın ülkemiz milletimiz ve İslam alemi için huzur getirmesini, ve herkesin yen yılını tebrik ettikten sonra program sona erdi.