18.01.2017

Okul Harçlıklarını Halepli Çocuklara gönderdiler

Okul Müdürü Fadime ÇEVİRGEN KAYA, öğretmenler ve beraberindeki öğrenciler ile Bursa İl Müftüsü İzani TURAN’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler. Okul Müdürü Fadime ÇEVİRGEN KAYA Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasına destek amacıyla, Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde bulunan Yeşil Devlet Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kumbaralarında biriktirdikleri  harçlıklarını Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi aracılığıyla Halepli çocuklara göndermek istediklerini ifade ettiler.

Öğrenciler biriktirdikleri  harçlıklarını makbuz karşılığında Bursa Müftüsü ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şube Başkanı İzani TURAN’a teslim ederek, Halep’te mağdur olan kardeşlerine ulaştırılması talebinde bulundular.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Halep'te İnsanlık Ölmesin" adı altında başlatılan yardım kampanyasına, halkımızın her kesiminden büyük bir teveccühün olduğunun altını çizen İl Müftüsü İzani TURAN, “Bu ziyaretin şimdiye kadarki en bereketli ziyaret olduğunu, öğrenci kardeşlerimizin Halep’e gösterdikleri bu özverinin takdire şayan bir olay olarak görülmesi gerektiğini, çocuk yaşta olmalarına rağmen büyükleri özendirecek şekilde yapılan bu yardımın maddi tarafından ziyade manevi yönünün ehemmiyet arzettiğini” ifade ederek, okul yönetimine ve öğrencilere bu farkındalıktan dolayı teşekkür etti.