20.01.2017

Şehitlerimiz İçin Anma Programı Yapıldı

Ülkemizin birliği, dirliği ve beraberliği için şehit düşen polis, asker ve vatandaşlarımızın ruhlarına ithaf etmek üzere Bursa Müftülüğü’nün organizesinde İl Emniyet Müdürlüğü, ​Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün destekleri ile Osmangazi Mihraplı Camii’nde 20 Ocak 2017 Cuma günü,​ Cuma namazından önce “Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Program İhsaniye Camii İmam Hatibi Yahya ÇELİK’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Programda Mihraplı Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin ALEMDAR ve Somuncu Baba Cami Müezzin Kayyımı Hüseyin YAVUZ  Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundular. İmam Hatip Halit İNCİ Tevhit bahrini, Hüsnü DOĞAN Veladet bahrini okudu. Mihraplı Camii Baş İmam-Hatibi Musa ÇOŞKUN ara duayı yaptı. Görevlilerden oluşan koro ile NecipFazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilahi korosu ise ilahiler seslendirdiler.

Programda bir konuşma yapan Bursa Müftüsü İzani TURAN şehitlerimizin, bu ülkenin varlık gerekçesi olduklarını ifade ederek şunları söyledi;

Bu Cuma saatinde çok önemli ve ulvî bir gaye için toplandık. Cumamızı eda edeceğiz ama önce il genelinde şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere okunmuş hatm-i şeriflerin, kelime-i tevhitlerin, salavatların duasını yapacağız. Şehitlik, şahit olmak demektir. Ölüm değil, berhayat demektir, ölümsüzlüğü yudumlayan demektir. Şehitlik bu manada, nebilik ve sıddîklikten sonra en yüce mertebedir. İnsanın en değerli varlığı olan canını, ondan daha değerli olduğuna inandığı şeyler adına verebilmesi şehitliğin Kur’anî tarifidir.

Kerim Kitabımız’da “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar bilakis diridirler, lâkin siz anlamazsınız” ve yine “Allah katında rızıklananlardır” buyurularak, şehitlerin mertebesini Rabbimiz bize anlatıyor ve müjdeliyor.

Peygamber Efendimiz ise “cennete giden hiçbir insan dünyaya dönmeyi arzu etmez, bunun bir tek istisnası vardır o da şehittir. Şehit, cennette gördüğü nimetleri görünce Yüce Allah’a el açıp, tekrar dünyaya dönmeyi, tekrar şehit olmayı, tekrar şehit olmayı ister” buyurmaktadır.

Hz. Peygamber (a.s.) den bugüne gelinceye kadar, din, iman, vatan ve mukaddes değerler istikametinde fedâyı cân eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Okunan hatimleri, salâvatları kelime-i tevhitleri temiz ruhlarına hediye ediyoruz. Rabbim makbul eylesin. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” diyerek Bursa Müftüsü İzani TURAN, dua ile konuşmasına son verdi.