03.02.2017

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ TÜRKİYE TAEKWONDO ŞAMPİYONU ÇIKARDI

Erguvan Gençlik Derneği Yunuseli Hacı İbrahim Bostancı Camii Temsilciliği bünyesinde uzun zamandır antrenör Fikret TEMOÇİN yönetiminde taekwondo çalışmaları yapan Hatice Kübra İLGÜN 57 kilo büyük bayanlar müsabakasında altın madalya alarak Türkiye şampiyonu oldu. Erguvan Gençlik Derneği Başkanı Mustafa BÜLBÜL, Taekwondo Milli Hakemi Zübeyir YAMAN, antrenör Fikret TEMOÇİN ve Türkiye Taekwondo şampiyonu Hatice Kübra İLGÜN Bursa İl Müftüsü İzani TURAN Bey’i makamında ziyaret ederek sevinçlerini paylaştılar. Bursa’da 12 camide yaklaşık 500 gencin taekwondo ve karate kursuna devam ettiğini belirten dernek başkanı Mustafa BÜLBÜL, hedeflerinin Bursa’da gençlerin milli ve manevi yönden bir neslin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İl Müftüsü İzani Turan Bey de camiler bünyesindeki uygun mekanlarda gençlerin sportif faaliyetler vesilesiyle cami ile olan bağlantılarının sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, özellikle uyuşturucu müptelası olan gençleri kötülüklerden koruyabilmek için buna benzer çalışmaların gerekliliğini dile getirdiler. Daha sonra İl Müftüsü İzani TURAN Bey Türkiye Şampiyonu Hatice Kübra İLGÜN’e madalyasını takıp ardından hediyeler takdim ettiler.

Türkiye Taekwondo şampiyonu Hatice Kübra İLGÜN, Yunanistan’daki bir maçından sonra Türkiye’yi temsilen Dünya Şampiyonasına gidebilecek.