24.03.2017

YENİ BİNADA TANITIM VE TANIŞMA TOPLANTISI

Bursa İl Müftülüğü’nün yeni inşa edilen hizmet binasını tanıtım amacı ile İl Müftüsü İzani Turan başkanlığında bir  toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, İl Müftüsü İzani Turan’ın eşi Sevim Turan, merkez ve ilçe vaizleri hazır bulundular. Toplantıda konuşan Turan, toplumun her kesiminin din görevlilerinden beklentisinin çok yüksek olduğunu ve bu beklentiyi karşılamak için çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırmamız gerektiğini ifade etti. Farklı meslek grupları ile bir araya geldiğinde dine dair hataların kasıt taşımadığını bilakis kaynağında cehaletin  olduğunu anlattı. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ifade ettiği gibi “bu dava zor, bu dava büyük…” bu davayı omuzlayacak kişiler gerekmektedir. Aslolan saygıdır ve saygı çerçevesinde her şeyi konuşalım, fazilet ve erdemi unutmadan hareket edelim temennileri ile bitirdi.

Toplantıda  İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen 18 Mart  Şehitleri Anma Günü vesilesi ile yapılacak programlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra ayniyat saymanı Ahmet Yılmaz vaizlere yeni hizmet binasını gezdirdi ve  açıklamalarda bulundu.