08.05.2017

Aşere Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi Düzenlendi

Bursa İl Müftülüğü öncülüğünde başlatılan Aşere Takrib ve Tayyibe Kursu’da eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için "Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi" düzenlendi. Ulucamii'de gerçekleştirilen merasime Bursa Milletvekili ve İçişleri Eski Bakanı Efkan ALA, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Osman ŞAHLİN, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, İlçe Müftüleri ve çeşitli kurum ve kuruluş amirleri katıldılar. Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık UYSAL ve Ulu Camii Baş İmam Hatibi Hafız Ali KELEŞ’ten  3 yıl boyunca icazet alan 9 din görevlisinin Aşere Takrib eğitimini tamamlaması vesilesiyle "Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi” programı düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim Tilavetleriyle başlayan program, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından İcazet alacak hafızların Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam eden programda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Osman ŞAHİN, Aşere Takrib- Tayyibe ve Kur’an-ı Kerim’in anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.
Sonrasında icazet alan hafızların icazetnamesini Emekli Müftü Sadık UYSAL okudu. Ardından Reis-ül Kurra Hacı Hafız Ahmet Arslanlar'ın rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı programa, yerine vekaleten katılan Reisül Kurra Mustafa DEMİRKAN’ın yaptığı dua ile program devam etti. Programın sonunda ise icazet alan hafızlarımıza çeşitli hediyeler takdim edildi.