08.05.2017

"Hafızlık Eğitimi Protokolü" İmzalandı

Bursa İl Müftülüğü ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Hafızlık Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.  Merinos Burfaş Sosyal Tesislerinde imzalanan protokol törenine İl Milli Eğitim Müdürü Veli SARIKAYA, İl Müftüsü İzani TURAN, İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Aslan ile Muhittin Bilir, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Müftüleri katıldı.
Protokol kapsamında, 5 inci sınıfta öğrenim gören tüm ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencilerinden hafız olmaya istekli olanlar için 03 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında hafızlık eğitimi kursları açılacak. Kursa katılan öğrencilere Hafızlık Takip Komisyonunca Eylül ayında sınav yapılacak. Mili Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 32-4 maddesi kapsamında bu öğrenciler eğitimlerine bir yıl ara verecekler. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler devam edemedikleri eğitim öğretim yılına ait derslerden bir komisyonca sınava alınıp başarılı olanları bir üst sınıftan okullarına devam edebilecekler. Öğrenciler hafızlık eğitiminde hazırlık, ezberleme ve pekiştirme dönemlerinden oluşan periyotlardan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hafızlık Belgesi almaya hak kazanacaklar.