24.08.2017

İşitme Engellilere Yönelik Düzenlenen Umre Ödüllü Bilgi Yarışması Yapıldı​

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye genelinde “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” İl Müftülüğünde gerçekleşti. Tüm engelli gruplarına yönelik manevi destek, dini danışmanlık ve dini rehberlik gibi birçok hizmet yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk olarak işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için her ilde işitme engellilere yönelik “ Umre Ödüllü Bilgi Yarışması” düzenlendi. Yarışmacılar kendilerine kaynak olarak önceden verilen Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler, Seyfettin Yazıcı’nın Temel Dini Bilgiler kitabı ve işaret dili ile çekilmiş Diyanet TV sessiz videolarından hazırlık yaparak yarışmaya katıldılar. Kur’an Kursları, Yaz Kuran Kursları ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim gören ya da mezun durumda olanlar arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri İl Müftüsü İzani TURAN tarafından verildi.