10.10.2017

İbnü’l-Cezeri Aşere Takrib İcazet Merasimi Yapıldı

Bursa İl Müftülüğü Mihraplı Külliye Camii İbnü’l-Cezeri Aşere Takrib Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan Kurra Hafızların icazet merasimi 08 Ekim 2017 Pazar günü Mihraplı Külliye Camii’nde yapıldı.

Türkiye’nin değişik illerinden misafir okuyucu olarak merasime katılan Kurra Hafız Hocalarımızın vücuhatlı olarak okudukları aşr-ı şerifler cemaate coşkulu anlar yaşattı.

Merasime Reisü’l-Kurra vekili Kurra Hafız Ramazan Pakdil, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Hafız Osman Şahin, Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kıraat hocası Kurra Hafız Talip AKBAL, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Kurra Hafız Ali Özgelen, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Kurra Hafız Fatih Okumuş, Hırka-i Şerif Camii Başimam-Hatibi Kurra Hafız Ali Şahin, Kurra Hafız Mehmet Kılıç, Kurra Hafız Aziz Çınar, Kurra Hafız Salih Akyüz, Kurra Hafız Mustafa Altın, Kurra Hafız İshak Danış, Kurra Hafız Beytullah Özdemir, Kurra Hafız Abdullah Karduz, Kurra Hafız Ali Keleş, Kurra Hafız Hasan Akdağoğlu, Kurra Hafız Zafer Çiftli, Kurra Hafız İsmail Turan, Kurra Hafız Fatih Erdem, Kurra Hafız Abdulkadir Şehidoğlu, Kurra Hafız Nuri Garbetoğlu, Kurra Hafız Sadık Uysal, Kurra Hafız Nazir Karalı hocalarımız katıldılar.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Hafız Osman Şahin yaptığı konuşmada Al-i İmran suresinin 103.ayetini hatırlatarak Müslümanların dağınıklılığının bir an evvel sona ermesi gerektiği, topyekun Allahın ipine sımsıkı sarılmak gerektiği vurgusu yaptı. Bursa’nın kıraat ilminde çok önemli bir yere sahip olduğunu, Ulu Cami de Mısır Tariki, Mihraplı Camiinde İstanbul Tarikinin okutulduğunu belirten Şahin önümüzdeki yıl Bursa’da İbnü’l-Cezeri adına bir sempozyum yapmayı planladıklarını söyledi.

Merasimin devamında konuşma yapan Bursa İl Müftüsü İzani Turan Bursa’mızda Kur'an okuyuşunda çok kıymetli değerler olduğunu bir Kur'an ziyafeti yapalım dediğimizde bir anda en az 50-60 okuyucunun sadra şifa olacağını belirtti. Bursa’nın makarrı İslam olduğunu belirten Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Din eğitiminin önündeki bütün engellerin kalktığını artık bizlere hiç ara vermeden çalışmak düştüğünü eslafımızın bize bıraktığı bayrağı burca dikebilmek içi elimizden gelen gayreti sarf etmemiz gerektiğini söyledi.

Öğle namazının ardından tekbirler eşliğinde yerlerini alan kursiyerler Reisü’l-Kurra vekili huzurunda Hatim tertibini icra ettiler. Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kıraat hocası Kurra Hafız Talip AKBAL hocamızın icazetnameyi okumasının ardından Reisü’l-Kurra vekili Kurra Hafız Ramazan Pakdil hocamız dua yaptılar. Kursiyerlere Bursa İl Müftülüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından takdim edilen hediyelerin ardından merasim sona erdi.