01.11.2017

İl Müftümüz Sabah Namazında Gençlerle Buluştu

Göreve başladığı ilk aydan itibaren merkez ilçe camilerinde “Sabah Namazı Buluşmaları” programını başlatan İl Müftümüz İzani TURAN, bu yıl, programına “Yatsı Namazı Buluşmaları”nı da ekledi. Böylelikle her hafta en az altı farklı mahalle ve camide vatandaşlarımızla bir araya gelen İl Müftümüz, her buluşmada cami içi programının yanında, namaz sonrası çay eşliğinde sohbet edip mahalle sakinlerinin sorularını cevaplandırıyor.

29 Ekim Pazar sabahı, Nilüfer Müftülüğü Ataevler Edebali Camiindeki program bu doğrultuda gerçekleştirildi. Cami görevlilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kılınan namazla başlayan program, aşr-ı şerif ve tesbihatla devam etti. Namazda okuduğu ayetleri tefsir eden İl Müftümüzün konuşmasının ardından yapılan toplu duayla devam eden program, cami bahçesinde yapılan çorba ve çay ikramıyla sona erdi.

Bursa İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve çeşitli öğrenci toplulukları birlikteliği ile düzenlenen ve “Gençler Huzurda Buluşuyor” adlı programın ikincisi dolayısıyla üniversiteli gençlerimiz, ilgili yurt müdürlerimiz ve manevi rehberlerimizle birlikte programda hazır bulundular.

Diyanet Gençlik Merkezi aracılığıyla hem Uludağ Üniversitesi hem de Bursa Teknik Üniversitesi’nde her daim gençlerin yanında olduklarını vurgulayan İl Müftüsü TURAN, emeği geçenlere ve katılım sağlayan gençlere özellikle teşekkür ederek gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.