29.11.2017

Bursa İl Müftüsü İzani TURAN'ın Mevlid Kandili Mesajı

Sevgili Peygamberimizin doğum günü demek olan “Mevlid Kandili”, 29 Kasım Çarşamba gününü 30 Kasım Perşembe gününe bağlayan gecedir.

Peygamberler halkasının sonuncusu Peygamber Efendimiz (s.a.v.) , Miladi 571 yılı Rebiulevvel ayının 12. Pazartesi gecesi sabaha karşı doğumu ile dünyayı şereflendirdi. Cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa karşı çıktı. İnsanlar için hayat boyu takip edilecek gayenin Allah rızasına ermek olduğunu bildirdi. Bu gayeye ulaşmak için hakka inanmanın, hayra yönelmenin, adaletli davranmanın, güzel huylu olmanın, yapılan her meşru işte sadece Allah rızasını gözetmenin ve O’nun Yüce sünnetine uymanın gerektiğini en gür sesiyle bütün dünyaya duyurdu.

Bizler de mümin olarak, O’nun gösterdiği bu yüce hak yolunu tutmalı ve kendimize Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in örnek hayatını rehber edinmeliyiz. Zira iki cihan mutluluğuna ermenin yolu budur.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün din kardeşlerimizin “Mevlid Kandili”ni tebrik eder, bu gecenin feyiz ve bereketinden faydalanmamızı dilerim. O Yüce Peygamber’in insanlık için örnek hayatını, güzel ahlakını ve fazilet dolu adabını öğrenerek uymamızı, birlik ve beraberliğimizi daha çok pekiştirmemizi, millet ve ülke olarak maddi ve manevi belalardan korunmamızı, Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

İzani TURAN

Bursa İl Müftüsü