15.05.2018

Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Bir kısım sosyal medya platformlarında Mustafakemalpaşa ilçesinde 33 Mahalle (köy) Camii İmam-Hatibinin köylerde görev yapmadığı, Bursa’da geçici görevlendirildikleri, Mahalle sakinlerinin Ramazan’da mağdur olacakları şeklinde gerçek dışı beyan ve haberlerle ilgili Basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.

1-Din Hizmetleri Sınıfındaki münhal kadrolar Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde elektronik ortamda ilan edilmekte, Türkiye’nin her yerinde görev yapan personel bu kadroları görebilmekte, şartları tutanlar müracaat edebilmektedirler. Diğer yerlerde görev yapanlar münhal kadrolara müracaat ettikten sonra, sınav yapılarak bu sınavın sonucuna binaen münhal kadrolara atanmaktadır.

Son aylarda münhal durumda bulunan (köy) Mahalle camilerine istenen seviyede müracaat olmamaktadır.

2-Bazı (köy) mahalle camilerimize 4/B sözleşmeli İmam-Hatip ataması yapılmış, 657 sayılı kanunun 48/8. Maddesi gereği güvenlik soruşturmaları sonuçlanmadığından göreve başlamaları mümkün olamamaktadır.

08.05.2018 tarihinde İznik ilçesinde yapılan ilçe müftüleri toplantısında üst paragrafta belirtilen konu gündeme alınmış olup, Mahalle (köy) Muhtarları ve Cami Dernekleri ile görüşülerek atamalar gerçekleşesiye kadar cemaatin mağduriyet yaşamaması adına Emekli Din görevlilerimizin görev yapmasının sağlanması karara bağlanmıştır.

3-Mustafakemalpaşa ilçesi Onaç (köy) Mahallesi’nde görevli 4/B sözleşmeli İmam-Hatibin kalabileceği lojman olmadığından, görev yapan fahri bir İmam-Hatip de bulunduğundan 4/B sözleşmeli İmam-Hatip ikamet edebileceği lojman tamamlandığında görevine döndürülecektir. Ayrıca Kadrosu (köy) mahallelerde olup da il ve ilçe merkezlerinde görevlendirilen başka bir personel bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ