19.09.2018

Mobil İrşat Sahaya İniyor

Ahlaklı Birey Erdemli Toplum (Mobil İrşat) Projesi kapsamında proje danışma kurulu ile proje uygulama ekibi, il müftülüğünde bir araya geldi. Yaklaşık dokuz ay önce başlayan, çeşitli eğitimler ve alan çalışmaları ile ilgili istişareler sonucunda hazırlık aşamasını tamamlayan proje uygulama ekibi sahaya inmeden önce son toplantısını gerçekleştirdi.

Proje danışma kurulunun başında olan İl Müftüsü İzani Turan, “Bir yola çıkmaya niyetlendik, alt yapısını beraber oluşturduk, arkadaşlarımız biz bu yolda varız dediler, bu yola baş koydular; bu yolda zaman zaman sizleri zora sokacak tutumlarla karşılaşacaksınız, niyet hayır akıbet hayır. Bursa’da çok hayırlı bir tebliğ irşat oluşumunu temini noktasında faaliyet göstereceksiniz. Gitmiş olduğunuz hiçbir yerde ama hiçbir kimseye karşı meşrebimizle, mezhebimizle hitap etmeyelim. Tek ölçümüz Kur’an, Hz. Resulullah’ın (s.a.v.) sünneti çerçevesinde insanımıza yaklaşalım; anlatacağımız İslam olsun, Kur’an, olsun, sünnet olsun.” şeklinde konuştu.

Proje danışmanları olan Prof.Dr. Vejdi Bilgin, Prof.Dr. Abdullah Karahan, Doç.Dr. Hicabi Gülgen, Dr. M.Salih Kumaş, Dr. İlhami Oruçoğlu, Dr. Şevket Yıldız, proje yürütme kurulunun başında olan İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen’in konuşmalarının ardından program sona erdi.