05.10.2018

4-6 Yaş Semineri

Bursa il Müftülüğünce olarak 17 ilçede 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu eğitimlerini etkinlik ve verimliliğini artırmak ayrıca bu alanda görev yapan öğreticilerin alana yönelik bilgilerini geliştirmek amacıyla 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında eğitim seminerleri düzenlendi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında hazırlık çalışmaları kapsamında 16 saatlik teori 20 saatlik uygulama içeren seminerlerin rehber öğreticiler tarafından gerçekleştirilen bölümü İnegöl, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer ve Orhangazi'de bölgesel olarak gerçekleştirildi.

20-21 Eylül tarihlerinde Bursa Eğitim Merkezinde teorik bölümü sunulan seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü İzani Turan yaptı.

İl Müftü yardımcısı Sedanur Sezen, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk katıldı. Açılış konuşmasını yapan Turan, 4-6 yaş eğitimine vurgu yaparak “4-6 yaş eğitimin hızlı ve verimli bir şekilde devam ettiğini, burada da öğreticilerin gayret ve desteklerinin olduğunu söyleyerek öğreticilere teşekkür etti. Hem kendi bünyemizde, hem de Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Dinimiz Seviyorum/öğreniyorum” projesinin erken dönem din eğitimi için bir fırsat olduğuna ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen’in konuşmalarının ardından, Prof.Dr. İsmail Sağlam; “Erken Çocukluk ve Dini Gelişim,” Prof.Dr. Handan Asude Başal; “4-6 Yaş Çocuk gelişimi ve eğitimi,” Dr. Pınar Bağçeli Kahraman; Okul Öncesi Eğitimde Çocuk-Öğretmen-Aile Etkileşimi,” Dr. Reşat Şavlı; “Erken Çocuklukta ahlaki Gelişim,” Pedagog Betül Karaca; Erken Çocuklukta Problem Davranışlar ve Çözüm Yolları,” Uzman Vaiz Emine Kirişci; “Erken Çocukluk Döneminde Mahremiyet Eğitimi,” Erdem Çakı; “Drama İle Din Eğitimi” konularında seminer verdiler.