12.02.2017

2016 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

GEMLİK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

1-7 EKİM 2016 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1. Başkanlıktan gelen afişlerin camileri, Kur’an kurslarına, İmam-Hatip liselerine dağıtımı yapılıp asılması sağlandı.
  2. Cami ve Kitap kapsamında 07.10.2016 tarihinde Gemlik Anadolu İmam-hatip Lisesi konferans salonunda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. M. Salih Kumaş tarafından Cami ve Kitap konulu konferans verildi.
  3. 05.10.2016 tarihinde Solaksubaşı Camiinde emekli Din görevlilerince Mevlid-i Şerif okunup hatim duası yapıldı. Programdan sonra müftülüğümüzce emekli Din görevlilerine yemek ikramı yapıldı.
  4. Hafta münasebetiyle Din görevlilerimizce Kur’an hatimleri okundu.
  5. Hafta münasebetiyle 06.10.2016 tarihinde Gemlik Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Torun İlçe Müftümüzü makamında ziyaret etti.
  6. 07.10.2016 Cuma günü Sabah namazında Solaksubaşı Camiinde cemaatle buluşma programı düzenlendi.
  7. Cami dersleri cami çalışma programları çerçevesinde camilerde uygulanmaya devam edilmektedir.
  8. Bütün camilerde kütüphaneler oluşturulması yönünde çalışmalar devam etmektedir.
  9. Cami ve Çocuk kapsamında 06.10.2016 tarihinde vaizler tarafından ilçede mevcut 3 çocuk evi ziyaret edildi. Çeşitli ikramlarda bulunuldu.
  10. Cami ve Kadın kapsamında camilerde kadınlara ayrılan bölümler yeniden gözden geçirilip değerlendirildi.
  11. Cami ve Engelli kapsamında camilerde mevcut engelli rampaları iyileştirildi. Rampa sayılarının artırılması yönünde çalışmalar sürmektedir.
  12. Cami ve Gençlik kapsamında İlçe Müftülüğümüzce “Cami ve Gençlik” projesi devam ettirilmektedir.
  13. Cami ve Namaz kapsamında zaman zaman vaaz ve periyodik olarak takrir derslerinde camilerde devam ettirilmektedir.