01.11.2019

UMRE PROGRAMI

İlçemizden umreye giden 14 kişi için yapılan uğurlama programı Merkez Camii Müezzin Kayyımı Ömer Faruk MAHMUTOĞLU ‘nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Merkez Camii İmam Hatibi Osman İNAL ve Kepekdere Mahallesi Camii İmam Hatibi Arif AVCI’ nın  ilahileriyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Nazım KEÇECİ ; kendisinin de bir hafta önce orada  olduğunu Harmancıklılar için dua ettiğini söyledi. Harmancıktan umreye gidenlerin 2 gün içersinde kayıt olduklarını , inşallah bundan sonra her sene harmancıktan 15-20 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile umreye gideceğini ifade etti. Gençken hacca umreye gitmenin önemine değinen KEÇECİ , gençlerden umreye giden 15 yaşındaki Berkay’ı  18 yaşındaki  Zehra Nur’u tebrik etti .

Uğurlamaya gelenlere de teşekkür eden KEÇECİ umreye gidenleri uğurlamanın Peygamberimizin (A.S ) sünneti olduğunu dile getirdi.

Oraların dua yeri olduğunu ülkemize , milletimize , ordumuza bol bol dua etmelerini de isteyen KEÇECİ  yaptığı dua ile program sona erdi .

Umrecilerin hocalığını  Topbaşı Camii İmam Hatibi Abdülsemet USTAOĞLU yapacaktır.