06.07.2017

İlçe Müftüsü Kazım Güzel Makamında Basın Açıklaması Düzenledi.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, içki, uyuşturucu, kumar ve diğer kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yolunun doğru bir imani eğitimden, iffet bilinci ve ahlak terbiyesinden geçtiğini söyledi.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, makamında düzenlediği basın toplantısında kötü alışkanlar ile mücadele konusuna değindi.

DİNİMİZİN EMRİDİR

Güzel; “Hz. Adem’den günümüze tüm dinlerin asıl gayeleri 5 emniyeti sağlamaktır. Can emniyeti, akıl emniyeti, nesil emniyeti, mal emniyeti ve din emniyetinin muhafazasını sağlamaktır. İslam can ve sağlık emniyetini, huzur emniyetini tehdit eden her şeyi yasaklamıştır. İslam’da hayatın muhafazası çok önemlidir. Bir canı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak, bir cana verilecek zarar tüm insanlığa zarar verilmesi olarak değerlendirmiştir. Biz insanı en güzel şekilde yarattık ayetinde ifade edildiği gibi en güzel surette insan yaratılmış ve yeryüzünde en şerefli görevle görevlendirmesi de Cenab-ı Hakk’ın bize verdiği değeri ortaya koymaktadır. İnsanın onurunu, şerefini, haysiyetini koruma görevi de verilmiştir. Tüm ümmet ve toplum bu konuda sorumludur. Zararlı alışkanlıklardan uzak durulması da dinimizin emridir. ‘Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taştan olan cehennem ateşinden koruyun’ diye emrediyor Cenab-ı Hak. Peygamberimiz de hiç bir baba evladına güzel edep ve terbiyeden daha değerli ve üstün bir miras bırakamaz buyuruyor. Evlatlarımızı en güzel şekilde terbiye ederek; geleceğe hazırlanması, gelecek adına neslin ve ailenin korunması adına da son derece önemlidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz ailelerinde milli ve dini değerlerle yetiştirilirse; kötü alışkanlıklara tenezzül etmezler. Kendi öz değerleri ile güven kazanmış, insan şahsiyeti ve onurunun farkında olan bir nesil kendisini de boşlukta hissetmeyecek ve geçici zevklerin esiri olmayacaktır” dedi.

İFFET BİLİNCİ VE AHLAK TERBİYESİ

“Efendimizin geldiği toplumda alkol, kumar, fuhuş ve diğer kötü alışkanlıklar toplumu tamamen kuşatmıştı” diyen Müftü Güzel; “Efendimiz, dinimizin ölçüleri, vahyin emir ve yasaklarını tebliğ ederek; vahşette ve yırtıcılıkta sırtlanları geçmiş bir topluma Asrı Saadet ruhunu yaşatmıştır. O topluma Cenab-ı Hakk’ın ‘Artık vazgeçtiniz değil mi?’ sorusunda ‘Vazgeçtik Ya Rabbi’ diyen bir ümmet meydana gelmiştir. Alkol, uyuşturucu ve her türlü kötü alışkanlıklardan ülkemizi kurtarmanın yolu doğru bir imani eğitimden, iffet bilinci ve ahlak terbiyesinden geçmektedir” ifadelerini kullandı.

HER MÜMİNİN GÖREVİDİR

Müftü Güzel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İçki, kumar ve uyuşturucu gibi her türlü kötü alışkanlıklar İslam’la bağdaşmadığı gibi nesillerin geleceği adına da büyük bir tehlike barındırmaktadır. İslam iyi olan, temiz olan, güzel olan, toplumun menfaatine olan her şeyi serbest bırakırken; kötü ve çirkin olan, zararlı olan her şeyi de yasaklamıştır. Gerek içki, gerek kumar, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar sadece şahsın kendisine zarar vermez. Katlayarak toplumun bütün fertlerine, insanlığa zarar verecek bir noktaya gelirler. Bunların hiçbirinin tedavi edici özelliği de yoktur. Aynı zamanda bu kötü alışkanlıklar Cenab-ı Hakkın bize emanet olarak verdiği sağlık, vücut, gençlik emanetine zarar vermektedir. Milli servetimizin israfına ve heba olmasına sebep olmaktadır. Hem maddi manevi israfa sebep olan, birçok değeri ortadan kaldıran bu kötü alışkanlıklara karşı bütün ailelerin cemiyetin bütün bireylerini korumakla görevi vardır. Her mümin bu konuda kendisini görevli bilmelidir”