17.01.2018

İlçe Müftülüğü, Braille alfabesiyle hazırlanan Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Ankara Mitat Enç Görme Engelliler Ortaokulu’nda Kuran eğitimi alan görme engelli Zehra Güçlü’nün ailesi, İlçemiz Müftülüğünden çocuklarının rahatlıkla okuyabileceği Başkanlığımızca Braille alfabesiyle hazırlanan Kur’an-ı Kerim istedi.

Bunun üzerine harekete geçen Müftülüğümüz, 12 yaşındaki görme engelli Zehra Güçlü ’nün isteğini yerine getirdi. Zehra ile annesi Emine Güçlüyü makamında ağırlayan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, görme engelli öğrenciye Braille alfabesiyle hazırlanan Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İlçe Müftümüz Kazım Güzel yaptığı açıklamada;

“Kalp gözleri sonuna kadar açık bu yavrularımız, elleri ile Kuran-ı Kerimi okuyup ve onu hissediyor.  Aile bize dilekçe ile başvurarak, Braille alfabesi ile yazılan bir Kuran-ı Kerim talebinde bulundu. Başkanlığımız’dan getirttiğimiz Braille alfabesiyle hazırlanan Kur’an-ı Kerimi Zehra kızımıza hediye edeceğiz.”

“Başka ihtiyacı olan arkadaşlarımız için İlçe Müftülüğü olarak yanınızdayız, buradayız. Gözleri gördüğü halde, Kuran-ı Kerimi öğrenmeye hiç ilgi duymayan kardeşlerimize, Zehra kızımız örnek olsun. Tüm kardeşlerimizi Kuran-ı Kerimi okumaya, öğrenmeye davet ediyorum. Kuran-ı Kerimi öğrenmekte en büyük engel gafletimiz ve tembelliğimiz. O engelleri ortadan kaldıralım” diye konuştu.

Zehra Güçlü ise çok istediği Braille alfabesiyle hazırlanan Kur’an-ı Kerime kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, bu isteğini yerine getiren İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.