03.08.2017

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçemiz Müftülüğü İşbirliğiyle Kur'an Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekiplerinin verdiği eğitimlerde, cami ve kuran kurslarında eğitim gören yaklaşık 500 öğrenci trafik ve boğulma konusunda bilgilendirilerek, bilinçlenmeleri sağlandı.

Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, yaz aylarında aşırı sıcaklardan dolayı çocuk ve gençlerin süs havuzlarına, baraj ve göletlere serinlemek amacıyla girdiği ifade edilerek, buna bağlı can kayıpları ile sonuçlanan vakalarda artış olduğuna dikkat çekildi.

BARAJ VE GÖLETLERDE YÜZMEK TEHLİKELİ

Yüzme bilenlerin de boğulabileceği ifade edilerek, “Halkımızı bilinçlendirmek ve boğulma vakalarının önüne geçebilmek İlçe Müftülüğü ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde camii ve kuran kurslarında eğitim gören çocuklara, eğitim verildi. Eğitimde; süs havuzları, baraj ve gölet gibi yerlerde yüzmenin tehlikeli olduğu ifade edildi.”

TRAFİK EĞİTİMİ

“Suyun akıntısı ve derinliği konusunda yanılabilecekleri, yüzme bilseler dahi yorulma ve akıntıya kapılma tehlikesi olduğu hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde yine yaz aylarında gençlerimizin ve çocuklarımızın elektrikli bisiklet ve bisiklet kullanımı artmakta buna bağlı trafik kazaları yaşanmaktadır.”

“Trafiğin yoğun akış gösterdiği cadde ve ana yollarda bisikletlerin bu yoğunluğu fark edemeyip kazalara karışması yaralanmalar ve can kayıplarına dikkat çekmek amacıyla uyarıcı ve önleyici bilgilendirme semineri yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.