24.01.2018

Din Görevlileri Asker Olmak İstiyorlar

TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak isteyen İnegöl’deki din görevlileri, gönüllü askerlik için başvuru yaptı.
İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ve Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın ile birlikte askerlik şubesine giden din görevlileri, gönüllü askerlik için müracaatta bulundu. Müftü Kazım Güzel, “Gönüllü olarak cepheye gitme talebimizi bildirdik. Hem gönlümüzün hem de vücudumuzun askerlerimizin yanında olduğunu ve daima olacağını bildirmek için buraya geldik. Eğer memlekette, vatanda, milletin bağrında sulh, huzur, güvenlik istiyorsan, her an cenge hazır ol diyen ecdadın verdiği bu mesajı toplumun her kesimine duyurmak, bu hissiyatımızı herkese bildirmek için buradayız. Ve ilk günden itibaren camilerimizde dua neferlerinin yatsı namazında, sabah namazında kahraman güvenlik güçlerimize, askerlerimize ve bütün vatan, millet, din, devlet için çalışan kardeşlerimizin başarısı, muvaffakiyeti, zaferi için yaptığımız dualara bedenen de yanlarında olduğumuzu göstermek için buradayız” dedi.
Müftü Güzel, “İnanıyorsanız güçlüsünüz. Zafer inananlarındır. En kısa zamanda bu fitneyi, fesadı, global devletlerin oluşturduğu sınırımızın hemen ötesindeki ihanet ve şer odaklarını temizleyip, hem sınırımızı, hem vatanımızı, hem milletimizi huzura, emniyete, güvene kavuşturacağımıza inanıyoruz. Bizim cesaretimizin, azmimizin, vatan sevgimizin diğer milletlere de örnek olmasını diliyoruz. Sefer bizden, zafer Allah’tandır” diye konuştu.