24.01.2017

Müftülüğün Yardım Tır'ı Halep'e Gönderildi

Yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Bugüne kadar Türkiye Diyanet Vakfı olarak Halep’e yaklaşık 750 TIR yardım gönderildi. Bu 750 TIR’ın içerisin de İnegöl Müftülüğü olarak 4 TIR da biz gönderdik. Meslektaşlarımızın, din görevlisi kardeşlerimizin, cami cemaatimizin, İnegöllü hayırseverlerimizin katkılarıyla 4 TIR’ı bölgeye uğurladık. Bunlardan 1 TIR sırf un olarak gönderildi, 2 TIR gıda ve giyim olarak gönderildi. Bugün de 4. TIR’ımızı giyim, gıda, yatak olmak üzere uğurluyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülke genelinde yaklaşık 135 milyon TL toplandı. Şuanda Diyanet Vakfı Şubeler Başkanımız ve birçok arkadaşımız Halep’te  kurulan çadırlarda, kamplarda her türlü ihtiyaçların karşılanması noktasında organizasyonlara devam ediyorlar. Gerek sınırın bu tarafında diğer öbür tarafında yardımları birebir ulaştırma hususunda çalışıyorlar. Çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” 396 BİN TL NAKDİ YARDIM TOPLANDI “Müslümanların ıztırabını, sıkıntısını, kederini giderme noktasında onlara yardımcı olan, kardeşlik hukuku ve ahlakını en iyi şekilde yaşamalarına vesile olan Türkiye Diyanet Vakfı’mızın genel merkezi ve tüm şubeleri olarak bu çalışmalarda aktif rol alınmıştır. Bu rol almada gerek Kur’an kursu hocalarımız gerek imam-hatiplerimiz gerekse müezzin-kayyım kardeşlerimiz tüm halkın arasından bu yardımları toplamışlar ve bu yardımların bizzat yerine ulaştırılması noktasında bir gönül seferberliği başlatılmıştır.  Türkiye genelindeki 135 milyon TL para ve 750 tır içerisindeki bizim 4 tır yardımımızın yanında 146 bin TL’lik para toplandı. 128 bin TL bir daha toplandı. 122 bin TL de son kez olmak üzere toplam 396 bin TL para toplanmış oldu. Bu meblağ Diyanet Vakfımızın genel merkez hesabına yatırılacak. Bu hususta Diyanet İşleri Başkanlığımızın genel merkezinden taşra teşkilatlarına kadar, vakfımızın genel merkezinden taşra Şube Başkanlıklarına kadar, tüm din görevlisi derneklerimizden mülki ve birim amirlerimize kadar, hayırsever vatandaşlarımızdan bu faaliyetimizde bizi destekleyen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak bu yaptığımız hayırları kabul eylesin” ifadelerini kullandı. Hazırlanan yardım tırı gerçekleştirilen konuşmaların ardından kalabalık bir heyet tarafından bölgeye uğurlandı.