07.02.2017

İnegöl´den Hac için 7 bin kişi başvurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla hac farizasını yapmak için İnegöl´den 6 bin 969 kişi başvuruda bulundu.

Makamında kayıtlar hakkında açıklama yapan Müftü Kazım Güzel, “Bu yıl 2017 yılındaki hac mevsiminde hacca gidecek kardeşlerimizin hac kura kayıtları, umre kayıtları yapılmış ve devam etmektedir. Bu yıl değişiklik olarak önce ilk kayıtlar alındı, sonra kayıt yenilemeler gerçekleşti. Bu bilgiler çerçevesinde de İnegöl ve Bursa olarak kayıt durumunu paylaşmak istiyoruz.” Dedi.

KONTENJAN ARTTI

Müftü Güzel, geçen yıl 59 bin olan Türkiye´nin hac kontenjanı sayısının bu yıl 80 bine çıktığını aktardı.

İNEGÖL´DE 7 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Kayıt sayıları ile alakalı bilgi veren Güzel, “Kayıtlarımız normal tip olarak yeni kayıt bin 268, normal tip eski kayıt yenileme 5 bin 476´dır. Otel tip olarak eski kayıt 175, otel tip olarak yeni kayıt 50 tane oldu. 2017 yılında 23 Şubat´ta hac kurasına katılacak kardeşlerimizin sayısı İnegöl bazında 6 bin 969 kişidir. Bursa toplamı olarak kayıt yapılan ve yenilenen kuraya girecek hacı sayımız 79 bin 611 kişidir.” Diye konuştu.

UMRA KAYITLARI DEVAM

Umre kayıtlarının halen devam etmekle olduğunu hatırlatan Güzel, “Mevcutta 450 kişi kaydolmuş. Her hafta 14-20-24 günlük tarifelerle umreci kayıtları devam etmektedir. Allah nasip ederse 09 Şubat 2017 tarihinde 150 kişilik ilk grubumuzu sabah saat 10.00´da Fatih Cami önünden uğurlayacağız.” Şeklinde konuştu.

ALLAH YOLUNDA CİHAT ETMEKTİR, HACCA GİTMEKTİR

Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hac ve umrenin hem mali hem de bedeni ibadet olarak dinimizde çok büyük önemi olduğu kadar insan hayatında da fevkalade önemli tesirleri olan bir ibadet olduğunu hepimiz biliyor ve görüyoruz. Cenab-ı Hakk, Ayet-i Kerime´de kim Kâbe-i Muazzama´ya gelmeye güç yetiriyorsa orayı ziyaret etmek Allah´ın kulları üzerinde bir hakkıdır şeklinde görev verdiği ve orayı ziyaret etmeyi de kendisinin kulları üzerinde bir hakkı olduğunu ifade ettiğini hepimiz biliyoruz. Efendimiz (SAV) hadislerinde; ‘Ya Rasulallah en faziletli amel nedir?´ diyen sahabeye ‘İman etmektir, Allah yolunda cihat etmektir, hacca gitmektir´ ifadelerini kullandığını biliyoruz. Hac, gerek itikadi gerek ibadet gerek ahlak gerek beşeri ilişkiler açısından insan hayatında arındıran, terbiye eden, olgunlaştıran, kemale ulaştıran, sosyalleştiren, tevhid, vahdet ve ümmet bilincini gerçekleştiren bir ibadet olarak Cenab-ı Hakk´ın gücü yetenlere farz kıldığı bir ibadet olmanın yanında toplumu kaynaştıran ve geliştiren bir ibadet olarak da görülmektedir. Cenab-ı Hakk´tan orayı arzu eden, güç yetiren kardeşlerimize makbul haclar nasip etmesini diliyoruz. Çekilecek kuraların hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz”.