27.06.2018

27 yıl önce mahalle halkı tarafından bağışlanan arsaya yaptırılan İnegöl Müftülüğü Kurşunlu Erkek Yatılı Kuran Kursu, tamamlanarak hizmete açılıyor.

Kurşunlu Mahallesi’nde yaptırılan Kuran Kursunun yapımı 27 yılda tamamlandı. Kurşunlu Beldesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Derneğinin gayretleriyle bitirilen Kuran Kursu, erkek öğrencilere hizmet verecek.

Hemen yanı başında 3 katlı sosyal hizmet binası da bulunan Kuran Kursu, ilk öğrencilerini 2 ay sonra kabul edecek. Kuran Kursunun eksikliklerinin giderilmesi için hayırsever vatandaşlardan destek bekleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve beraberindeki heyetle birlikte yapımı tamamlanan Kuran Kursunda incelemelerde bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Kurşunlu Mahallesinde yaklaşık 27 yıl önce Kuran Kursu yapılmak üzere mahalle halkı tarafından Türkiye Diyanet Vakfına arsa bağışlandığını anımsattı.

Proje bedelinin yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olduğunu aktaran Güzel, “İnşallah 2 ay sonra 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde 100 kişilik Yatılı Kur'an Kursumuz faaliyete geçecektir. Aynı zamanda Kurşunlu Mahallesinde açılan İmam Hatip Ortaokulu'nun destekleyicisi ve besleyicisi konumunda olacak.”

“Yaklaşık 23 Mahallemizin öğrencilerinin kursumuzda yatılı olarak Kur'an-ı Kerim ve Hafızlık eğitimlerini sağlamış olacaklardır. Yine kursumuzun içerisinde 40 kişilik 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencilerine ve 50 kişilik bayanlara gündüzlü Kur'an-ı Kerim eğitimi yapılacak. Bahçe düzenlemesi ve çocuklar için oyun alanı planlanmaktadır.”

“İnegöl Müftülüğü Kurşunlu Erkek Yatılı Kur'an Kursu Türkiye Diyanet Vakfına ait arsa toplam 3 bin 400 m2'den oluşmaktadır.  Arsa üzerinde zemin + 2 kattan oluşan toplam 1932 m2 kullanım alanlı ana hizmet binası ve 720 m2 kullanım alanlı zemin + 2 kattan olusun sosyal hizmet binası bulunmaktadır. Sosyal hizmet binasının 1.ve 2. katları lojman olarak kullanılacak. Kursun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican “Kurşunlu Mahallemize çok güzel bir yer kazandırıldı. Bu mahallemizde 2 yıl önce atmış olduğumuz bir İmam Hatip Ortaokulumuz var. İmam Hatip Ortaokulumuz yaklaşık 300 öğrenci kapasiteli. Ama maalesef beklediğimiz öğleci sayısı şuanda yok. Şuan 35 öğrenci var. 300 kapasiteli bir okulda 35 öğrenci bizim beklediğimiz rakam değil.” dedi.