05.08.2019

İlçe Müftümüz

İsmail HATİPOĞLU

1965 yılında Trabzon İli Çaykara İlçesi Uzuntarla Köyünde dünyaya geldi. 1987 yılında Ağrı İlinde İmam Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra 2002 yılına kadar Bursa’da farklı camilerde İmam Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 2002 yılında Tunceli’de İl Murakıbı olarak  görev yaparken İstanbul Haseki Diyanet Eğitim Merkezinde İhtisas Kursu eğitimine başladı. İhtisas Kursu eğitimini tamamlayarak 2005 yılında mezun oldu. Mezuniyetten hemen sonra Trabzon İli Maçka İlçesine Vaiz olarak atandı. 2005 yılından 2007 yılına kadar Vaiz olarak görev yaptı. 2007 yılından 2012 yılına kadar Ardahan İli Hanak İlçesinde, 2012-2019 yılları arası Manisa İli Gördes İlçesinde, 29.07.2019 tarihinden itibaren Bursa İli İnegöl İlçesinde İlçe Müftüsü olarak görevini sürdüren Müftü İsmail HATİPOĞLU, görevi süresince bir çok Kur’an Kursu Cami ve Müftülük binalarının yapımına öncülük etmiş ayrıca Müftülüklerin ihtiyacı olan araç gereçlerin teminini sağlamıştır. Çalışmalarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Teşekkür, Valilkçe Takdirname, Dört kez Kaymakamlarımız tarafından başarı belgesi ve bir kez üstün başarı belgesiyle taltif edilmiştir. İki kez de kademe ilerlemesi ile ödüllendirilmiştir. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Müftümüz, ayrıca A.Ö.F Adalet Önlisans ve A.Ö.F Tarih Lisans programlarından mezun olmuştur. Müftü İsmail HATİPOĞLU, Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.