01.11.2019

2019 YILI HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

26.10.2019 tarihinde İlçemiz Somuncu Baba Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 29 öğrencimiz için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.
Hafızlar Çinili Camii önünden tarihi İnegöl mehteri eşliğinde Somuncu Baba Camii'ne kadar yürüdü. Somuncu Baba Camiinde gerçekleştirilen icazet merasimine aileler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sunuculuğunu İlçemiz Vaizi Erdal BAŞOKUR’un yaptığı İcazet Merasimine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman ÇELİK, 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç.Dr. Fatih ÇOLLAK, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, İlçemiz Müftüsü İsmail HATİPOĞLU ve diğer İlçe Müftüleri katıldı. Müftü İsmail HATİPOĞLU ile Bursa İl Müftüsü İzani TURAN açılış konuşmasını yaptıktan sonra 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Fatih ÇOLLAK, hafızlığın önemini ve değerini anlattı.  "Bu merasime uzaktan ve yakından gelen herkese, bu evlatlarımızı yetiştiren anne ve babalara, yakınlarına ve bu kursa destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Süleyman ÇELİK ise, "Bizim geleceğimiz olan evlatlarımız, bu ülkenin geleceği olan yavrularımızın tam donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi, bu ülke için ve İslam coğrafyası için çok önemli. İlk önce eğitimlerini anne ve babalarından almalılar, sonra öğretmenlerimizden. Ben bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Dünya Kuran okuma yarışmalarında birinci olan İstanbul Fatih cami imam hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU, İstanbul Eminönü Yeni Cami imam hatibi Ferruh MUŞTUER ile Balıkesir Balya Vaizi Adem ÖZDEMİR hocalarımız sırayla Kur’an-ı Kerim tilaveti okudular
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hıfzını tamamlayarak hafız olan 29 öğrencimiz birer kısa süre okudu. İcazet Merasimi Bursa İl Müftüsü İzani TURAN hocamızın yapmış olduğu Hatim duasının ardından, öğrencilere hediye ve icazet belgeleri takdim edilerek sona erdi.