28.05.2018

İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI

Aralarında istişare etmek ve böylece din hizmetlerindeki verimi artırmak amacıyla her ay bir ilçede toplantı yapan ilçe müftülerimiz, İl Müftümüz Sayın İzani TURAN’ın başkanlığında Mayıs ayı toplantısını İznik ilçemizde yaptılar. Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Müze Müdürlüğü personelinin yaptığı sunumun ardından, toplantı gündemine geçildi. Ramazan hizmetlerinin yoğunlukla görüşüldüğü toplantının ardından, İlçe Kaymakamımız Sayın Bülent RAYRAKTAR ve Belediye Başkanı Osman SARGIN’ın da katılımlarıyla yemeğe geçildi. Yemekten sonra tüm müftülerimiz geçtiğimiz yıl hizmete giren Dâvûd-î Kayserî Hafızlık Kur’an Kursumuza geçti. Toplam kırk öğrencimizin bulunduğu ve yirmi beş öğrencimizin hafızlık yaptığı kursta İl Müftümüzün inceleme yapmasının ardından yapılan kahve ikramından sonra, başta Sayın İl Müftümüz, misafirperverliği için İlçe Müftümüz Üzeyir YAVAŞ’a teşekkür ederek müftülerimiz kurstan ayrıldılar.

Bizler de ilçemizi teşrif eden başta saygıdeğer İl Müftümüz İzani TURAN hocamıza ve ilçe müftülerimize teşekkür ediyoruz.