21.11.2018

İZNİK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Bu sene Hz. Peygamber’in viladetlerinin sene-i devriyesi Mevlid-i Nebî adıyla Mevlid Kandili haftasında kutlanmasından dolayı, İznik İlçe Müftülüğümüz 19 Kasım 2018 Pazartesi günü Mevlid Kandili akşamında “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu Mevlid-i Nebî Konferansı düzenledi. İznik Marmarabirlik Konferans Salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN hocanın katıldığı konferansa, başta İznik Kaymakamı Sayın Bülent BAYRAKTAR, Belediye Başkanı Osman SARGIN, İlçe Müftüsü Üzeyir YAVAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay DOĞAN, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet TEKİN, Orhangazi İlçe Müftüsü Yusuf TUNA, Yenişehir Müftü Vekili Refik Münir AKTAN, Ak Parti, MHP, SP, BBP İlçe Başkanları, Oda Başkanları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İstiklal marşı, Kur’an-ı Kerim kıraati ve İlçe Müftüsü Üzeyir YAVAŞ’ın yaptığı açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN hoca, Hz. Peygamber’in hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, özellikle gençlere yönelik önemli mesajlar sundu.

İlçe Müftülüğümüzün liseler arası yaptığı Hadis Ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere takdimin ardından, İlçe Müftümüzün Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN hocaya sunduğu hediye takdimi ile program sona erdi.

Katılımlarıyla bizleri ve salonumuzu şereflendiren başta Sayın Kaymakamımıza, protokol mensubu saygıdeğer konuklarımıza ve salonumuzu hınca hınç dolduran muhterem İznik halkına gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz.