09.03.2018

KARACABEY MÜFTÜLÜĞÜNDEN 8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Karacabey İlçe Müftülüğü olarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle dün İlçemizdeki Kur'an Kursları’nın bayan kursiyer ve öğreticilerine yönelik kahvaltı ikram edildi.

Kahve6’da gerçekleşen ve 120’ye yakın bayan kursiyerin yer aldığı etkinliğe Gazi Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Hülya KÜÇÜK öncülük etti.

İlçe Müftümüz Durmuş AYVAZ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Varlıklar içerisinde en üstün ve saygın insandır. İnsanı en mükemmel ve saygın olarak yaratan Allah (c.c.), ona birtakım haklar vermiş ve onun can, mal, namus, akıl ve neslinin dokunulmaz olduğunu ilan etmiştir. Bu yasakları çiğneyenlerin ahirette azaba uğrayacakları dile getirilmiştir. İnsanlar içerisinde yaratılış itibariyle, erkeğe göre biraz daha farklı ve narin yaratılan kadınlar, bizlerin baş tacıdır.” diye konuştu.

Ayvaz, şöyle devam etti: “Dinimiz, ‘Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı müşfik davranandır. Hanımların hayırlısı da beylerine karşı saygılı olan ve beyine itaatte kusur etmeyendir. Bir hanım 5 vakit namazını kılar, orucunu tutar, namusunu korur ve beyine itaat ederse cennete girer’ diye müjdelemiştir. Kadınlara sadece 8 Mart'larda değil her gün aynı saygı ve sevgiyi sunmalıyız. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın anlamlı gününü kutluyorum.”